AcasăNewsVladimir Putin a atenționat că prietenia Rusia-Statele Unite se deteriorează  

Vladimir Putin a atenționat că prietenia Rusia-Statele Unite se deteriorează  

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că relaţiile dintre Moscova şi Washington se înrăutăţesc în continuare, acuzând într-un interviu dat publicității joi că actuala administraţie americană a impus zeci de sancţiuni Rusiei.

Sursa foto Twitter

Șeful de la Kremlin făcut această afirmație chiar înainte de Summitul G20 din Japonia, care va avea loc la sfârşitul acestei luni şi în cadrul căruia ar urma să se întâlnească cu preşedintele Donald Trump.

Relaţiile dintre SUA şi Rusia rămân tensionate de orice problemă, din Siria până în Ucraina, precum şi de acuzaţiile de interferenţă rusească în politica americană şi pe care Moscova le neagă. „Relaţiile noastre merg în jos, din rău în mai rău”, a declarat Putin pentru postul de televiziune Mir. „Actuala administraţie (americană) a aprobat, în opinia mea, zeci de decizii privind sancţiuni împotriva Rusiei în ultimii ani”, a detaliat liderul. Cu toate acestea, el a precizat că speră ca lucrurile să se îmbunătățească: „sperăm că bunul simţ va triumfa în cele din urmă”.

În schimb, liderul rus a pus în contrast relaţia tulbure a Rusiei-SUA cu „legătura înfloritoare” pe care țara lui o are cu China, o apropiere strategică puternică ce i-a alarmat pe unii politicieni americani, notează Reuters.

Americanu’ una spune, alta face

 Trump a declarat miercuri jurnaliştilor că se va întâlni cu Putin la summitul G20 din Japonia. El a mai spus că speră că Statele Unite vor avea „o relaţie minunată cu Rusia”, dar a anunţat desfăşurarea a 1.000 de militari americani în Polonia, pas considerat de Varşovia ca un demers pentru a descuraja o potenţială agresiune din partea Rusiei.

Într-o altă mişcare care va deranja sigur Moscova, Trump a spus că are în vedere sancţiuni asupra proiectului de gazoduct Nord Stream 2 şi a avertizat și Germania asupra riscului de a deveni dependentă de Rusia pentru energie.

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
110 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vladimir asa frumos minti de vo 2 ani ca si tu si Donald ati umplut Rusia si Sua de bani. Uni speriati ia Patriot fara nr, alti speriati ia S400 fara nr. Numa israeliti au facut drone kamikaze S400 aia nu sunt speriati sunt nauciti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger