AcasăNewsUPDATE. Fostul ministru Vlad Voiculescu, urmărit penal de DNA/„Deciziile erau ale lui...

UPDATE. Fostul ministru Vlad Voiculescu, urmărit penal de DNA/„Deciziile erau ale lui Cîţu, care întotdeauna se consulta cu Iohannis” – VIDEO

sursa foto: captură video

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a ajuns vineri dimineață, 8 decembrie, cu puțin înainte de ora 10, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

UPDATE: S-a aflat oficial la doar câteva ore după ce Vlad Voiculescu a fost la DNA! Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în „dosarul vaccinurilor”.

Acuzațiile sunt de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave și complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave – rezultă din comunicatul DNA. Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție anunță că suspectului Vlad Voiculescu i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul DNA:

„În cauza mediatizată prin comunicatele 856/VIII/3 din 21 septembrie 2021, nr. 1084/VIII/3 din 23 noiembrie 2023 și 1130/VIII/3 din 6 decembrie 2023, ca urmare a îndeplinirii condițiilor legale și constituționale, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combaterea corupției au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul

VOICULESCU VLAD VASILE, la data faptelor având funcția de ministru al Sănătății, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave (două fapte),
– complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, la această etapă procesuală, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 17 iunie 2020, Comisia Europeană a lansat Strategia europeană privind accelerarea dezvoltării, fabricării și distribuției vaccinurilor împotriva COVID-19 prin care propunea o abordare centralizată pentru achiziția unor opțiuni viabile de vaccinuri și care a presupus negocierea de către Comisia Europeană a unor acorduri de achiziție anticipată cu producătorii de vaccinuri în numele statelor membre.

Vaccinurile urmau să fie distribuite statelor membre UE în funcție de numărul populației, iar decizia cu privire la vaccinarea prioritară a anumitor categorii de populație revenea statelor membre.

De precizat este faptul că statele membre aveau posibilitatea să utilizeze, într-un termen de 5 zile de la notificare, o clauză de „opt-out”, astfel că nu erau obligate să suporte niciun fel de contribuție pentru vaccinurile pe care decideau să nu le solicite.

În contextul menționat mai sus, în datele de 10 respectiv 18 martie 2021, suspectul Voiculescu Vlad Vasile, în calitate de ministru al Sănătății, cu încălcarea dispozițiilor legale și în lipsa oricăror documente/analize care să ateste necesitatea achiziției, ar fi tranzacționat și ordonanțat la plată achiziția în plus a cantității de 14.445.798 doze de vaccin (Pfizer și Moderna), în condițiile în care ar fi cunoscut faptul că numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane și că dozele de vaccin contractate anterior datei de 01 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea unui număr de peste 23 milioane persoane.
De asemenea, suspectul ar mai fi întocmit un memorandum aprobat la data de 19 aprilie 2021 de către suspectul Cîțu Florin Vasile, în calitate de prim – ministru al Guvernului României, care ar fi avut ca urmare tranzacționarea și ordonanțarea la plată a achiziției, în plus, a unei cantității de 4.260.269 doze de vaccin Pfizer. Precizăm că acest memorandum ar fi fost susținut spre aprobare în ședința Guvernului de către unul dintre secretarii de stat, ce avea la momentul respectiv atribuții delegate de ministru al Sănătății.

Suspectului Voiculescu Vlad Vasile i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Precizăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. (1) din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”


Până să dea ochii cu procurorii, fostul șef de la Ministerul Sănătății a făcut declarații în fața presei. Și a dat de înțeles că toate deciziile privind vaccinarea împotriva COVID-19 erau luate de fostul premier Florin Cîţu. Care, susține Voiculescu, se consulta „întotdeauna” cu preşedintele Klaus Iohannis. De altfel, fostul premier Cîțu a fost și el, recent, la DNA, fiind chemat în același dosar.

Fostul ministru Voiculescu a fost chemat la DNA în ceea ce a ajuns să fie cunoscut drept „dosarul vaccinurilor”. Și anume dosarul privind achiziţia de vaccinuri împotriva COVID-19, în care, spun procurorii, prejudiciul ar fi de peste 1 miliard de euro.

„N-am venit cu mana goală”, a spus Voiculescu, care a adus cu el mai multe documente, o parte prezentându-le în fața camerelor.

Voiculescu: „Nu au fost deciziile mele, au fost ale domnului Cîţu”

„Credeţi că România a făcut altceva decât alte state europene? Nu au fost deciziile mele, au fost ale domnului Cîţu. Nu sunt cel mai mare admirator al domnului Cîţu (…) Deciziile erau ale domnului Cîţu, care întotdeauna se consulta cu domnul Iohannis. Ceea ce vă spun este că una este responsabilitatea, alta este vina.

Nu este treaba mea să stabilesc vina, dar responsabilitatea în mod clar atunci, şi fac apel la ţinerea dumneavoastră de minte, în anul 2021 pe cine vedeaţi la televizor vorbind de vaccinare? Cine vă spunea că a primit doze, că au venit dozele de Crăciun în 2020? Cine vă spunea în fiecare săptămână care mai este stadiul, ce se mai întâmplă cu dozele de vaccinare? Aceiaşi oameni luau toate deciziile. Îl aveţi aici pe prima pagină pe domnul preşedinte (Iohannis – n.red.)”, a declarat Voiculescu în fața jurnaliştilor, arătând Raportul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19 în perioada 2020-2022.

În tot acest context, fostul ministru al Sănătății a precizat că, dacă ancheta va continua, îl va „invita” pe șeful statului să vorbească. Așadar, să vină la rândul său, cu explicații.

„Dacă acest proces va continua, îl voi invita să vorbească. Îl voi invita să spună ce decizii a luat sau ce consideră domnul procuror. Eu vă spun că nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără domnul preşedinte”, a susținut Voiculescu.

Până să ajungă la DNA, Vlad Voiculescu a postat un amplu mesaj pe pagina sa de Facebook.

author avatar
Andrei Coman
589 afisari

12 COMENTARII

  1. Denota lipsa de responsabilitate, o persoana cu gandire infantila, nu un barbat, daca nu stie ce a semnat (era lipsit de discernamant ?). Nu stiu ce a
    cautat in fruntea ministerului.
    Nu cunoaste legea de organizare si funtionarea Ministerului Sanatatii ?
    Nu are ce cauta in viata politica un om care nu isi asuma responsabilitati.

  2. gunoaiele astea incepand cu presedinte, prim ministru si ministru au transformat ministerul sanatatii in ministerul vaccinarii. in folosul producatorilor straini! si toxici!
    sinistrul werner in persoana a fost propagandistul sef al vaccinarii, el mergand cu presa dupa dansul si aratandu-si brandul la vaccinare.
    indemnand lumea prin minciuna!
    ce era in seringa pentru werner?
    si ce a fost in seringile celorlalti?
    care ceilalti acum au miocardite sau unii nu mai sunt pentru ca au facut tromboze si li s-a distrus sangele.
    acum se dau in gat sobolanii!
    werner la DNA! PRIMUL VINOVAT ESTE JOH_ANUS! apoi gheorghita, catu, orban, streinu cercel, arafat, mihaila, voiculescu si ceilalti din dsp.

  3. „Deciziile erau ale lui Cîţu, care întotdeauna se consulta cu Iohannis”
    Deci dupa cum am mai scris pe aici, cheltuielile majore nu puteau fi facute decat cu stiinta si cu aprobarea Marelui Mut Calator. De ce tace acum Ficusul Suprem ???

  4. Sa speram cu totii ca vor ajunge sa faca bulau, pt ca chiar merita. Dar pana acolo e cale lunga, multe se pot intampla si „achita”. Macar pe astia sa-i bage, daca Clocotilda fura cu dovezi clare voturile si nu pateste nimic, nici macar suspendata nu e. Si totusi, sunt inca multi care au de gand sa voteze aceasta clica tradatoare. Probabil sunt trotinetistii TFL-isti, pt care este de bon ton sa voteze cu progresismul globalist.

  5. În fata procurorului DNA nu trebuia sa spui decât ce a zis tov. Postelnicu la proces ,Am fost un idiot ,restul e cancan!

  6. Oare cum să uită dimineața în oglindă Mutul nostru?…nu el ținea ședințele săptămânale la cotroceni?…nu el dicta conform stării de urgență?…
    Ați uitat nenorociților când ne ținea în case banditul de la cotroceni?…
    Să-i fie rusine!…n-are curajul să-și recunoască opera?…

  7. Bagă Voiculescule la sărit sau ai uitat „cine nu sare, ia condamnare” . Problema ta este că degeaba sări, nenorocirile ! Pușcăria să te mănânce !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger