AcasăNewsVlad Stoica va conduce ANCOM. Noul șef, votat după demisia lui Grindeanu...

Vlad Stoica va conduce ANCOM. Noul șef, votat după demisia lui Grindeanu – VIDEO

Vlad Stoica, votat noul șef al ANCOM, după demisia lui Grindeanu - VIDEO (sursa foto: Facebook/ANCOM)

Undă verde, în Parlament, pentru succesorul lui Sorin Grindeanu în fotoliul de președinte al ANCOM.

Parlamentarii și-au dat votul, marți, în cadrul unei ședințe pe care a condus-o președintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, asupra propunerilor pentru șefia Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

După ce săptămâna trecută Legislativul a luat act de decizia lui Sorin Grindeanu din fruntea ANCOM-ului, prima funcție în cadrul Autorității fiind declarată vacantă, cei patru candidați validați recent în comisiile de specialitate au aflat, în urmă cu scurtă vreme, cum a arătat rezultatul procedurii de vot secret, cu buletine.

Mai precis, din câte s-a anunțat de la tribuna Parlamentului, din totalul celor 319 voturi valabil exprimate, situația a arătat astfel, în cazul fiecărui candidat:

Vlad Ștefan Stoica – 283 pentru, 36 contra
Manuela Catrina – 12 pentru, 307 contra
Ion Smeeianu 0 1 pentru, 318 contra
Mircea Valentin Rozolea – 23 pentru, 296 contra.

Ca urmare, noul șef al ANCOM, care va conduce instituția în următorii șase ani, a fost desemnat Vlad Ștefan Stoica. Avocat de profesie, acesta a fost șef al Cancelariei premierului, în vremea în care șef al Guvernului era Victor Ponta, actualul lider al Pro România.

Vă amintim că Sorin Grindeanu a renunțat la funcția în care fusese instalat în toamna lui 2017, după ce a fost ales prim-vicepreședinte al PSD, la congresul din august acest an.

author avatar
Cristina Stefan
366 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger