AcasăNewsUpdate. Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, a cerut în...

Update. Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, a cerut în arest la domiciliu. Ce a decis instanța/Protest la Tribunalul Constanţa

sursa foto: fanatik.ro

Aflat în arest preventiv, Vlad Pascu – tânărul care a provocat accidentul cumplit de la 2 Mai – ar putea afla, în curând, ce decide instanța în privința cererii sale de a fi plasat în arest la domiciliu.

UPDATE: Instanța a respins ca neîntemeiată cererea lui Vlad Pascu. Decizia Tribunalului Constanţa e definitivă.

„Înch. nr.74 :În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 206 C.pr.pen., respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii de şedinţă din data de 09.04.2024 a Judecătoriei Mangalia, de inculpatul PASCU MATEI VLAD …, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă contestatorul – inculpat la plata sumei de 600 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.04.2024”, se precizează în soluția pe scurt.


 

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi, la Tribunalul Constanţa, să fie judecat în arest la domiciliu, iar instanţa a rămas în pronunţare.

Și tot marți, mai mulţi tineri au protestat în faţa Tribunalului Constanţa şi au cerut dreptate pentru victime.

A cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu

Tribunalul Constanţa a judecat, marţi, contestaţia formulată la decizia Judecătoriei Mangalia prin care Vlad Pascu rămâne arestat preventiv.

„S-a judecat contestaţia împotriva măsurii arestului preventiv.

Am cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. (…) Apreciem că o măsură preventivă după opt luni este un termen rezonabil şi cred că s-ar putea dispune înlocuirea acestei măsuri preventive”, a declarat apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Alin Trandafirescu, la ieşirea de la instanţă, potrivit News.ro.

Avocat: Că vă convine sau că nu vă convine, realitatea în România asta este

Apărătorul legal a fost întrebat de ce Vlad Pascu nu vrea să fie prezent în sala de judecată. Avocatul tânărului a venit cu explicații. Și spune că s-a iscat o confuzie, în sensul că, subliniază acesta, inculpatul nu are dreptul de a alege, ci instanța hotărăște dacă îl citează cu prezenţă fizică sau prin videoconferinţă.

„S-a creat o confuzie. Nu este dreptul de a alege al inculpatului. Instanţa decide dacă îl citează cu prezenţă fizică sau prin videoconferinţă.

Având în vedere că e un caz extrem de mediatizat fără să înţeleg argumentele concrete pentru care se face acest lucru, pentru că nu este singurul accident auto cu asemenea urmări, mai avem un asemenea accident inclusiv la Alba Iulia unde inculpatul este în arest la domiciliu. Că vă convine sau că nu vă convine, realitatea în România asta este.

Prin urmare, astăzi chiar cred că trebuia să fie prezent, dar având în vedere situaţia pe care o prezentaţi la fiecare jurnal de ştiri, ameninţările pe care părţile civile în dosar le-au făcut, probabil că instanţa a considerat pentru o bună desfăşurare a contestaţiei să nu fie prezent pentru a nu se isca nu ştiu ce situaţie cumva extremă sau periculoasă”, a mai afirmat avocatul Alin Trandafirescu, potrivit sursei citate.

Protest în fața instanței constănțene/Au cerut dreptate pentru victimele accidentului

De asemenea, la Tribunalul Constanţa mai mulţi tineri, printre care şi studenţi la Facultatea de Drept, au protestat în faţa instanţei şi au cerut dreptate pentru victimele accidentului de la 2 Mai. Pentru Sebastian (Sebi) și Roberta, cei doi tineri care au murit în urma cumplitului accident.

„Am decis să ne strângem astăzi ca să reuşim să facem dreptate pentru Sebi şi Roberta, pentru că ceea ce se întâmplă în ţara noastră nu este corect şi mi-aş dori ca prin paşii făcuţi astăzi să reuşim să schimbăm ceva. Mi-aş dori din suflet”, a declarat jurnaliştilor o participantă.

O altă protestatară consideră că se impune schimbarea încadrăririi juridice în dosarul Vlad Pascu.

„Suntem de părere că este un omor cu intenţie şi nu ucidere din culpă. Ne-am dori ca încadrarea să se facă corect pentru că în locul celor doi copii puteam fi noi sau apropiaţii noştri”, a afirmat tânăra.

Din imaginile prezentate de televiziunile de știri se pot vedea mai mulți tineri care aveau în mână foi pe care scria ”Dreptate pentru Sebi și Roberta”.

Amintim că, săptămâna trecută, Judecătoria Mangalia a decis ca Vlad Pascu să rămână în arest preventiv încă 30 de zile, această decizie fiind contestată la Tribunalul Constanţa.

Tragedia de la 2 Mai, în august anul trecut/ Doi tineri studenți, Sebastian și Roberta, au murit

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit, amintește aceeași sursă, că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

author avatar
Andrei Coman
221 afisari

1 COMENTARIU

  1. ” Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, a cerut în arest la domiciliu. ”
    Niste praf, lautari si cateva stripteuze nu vrea? Ca e cam statut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger