AcasăNewsVizita la dentist i-a fost fatala. O fetita de 3 ani a...

Vizita la dentist i-a fost fatala. O fetita de 3 ani a murit din cauza unei supradoze de sedative!

O tragedie de nedescris a lovit, weekendul trecut, o familie din Hawaii, fiica lor de numai 3 ani incetand din viata din cauza unei banale vizite la dentist.

La inceputul lunii decembrie a anului trecut, Boyle Finlay, 3 ani, a fost dusa de mama sa la Institutul Stomatologic pentru Copii din Honolulu, micuta intrand pe mainile medicului stomatolog Lilly Geyer.

Micuta avea nevoie de o lucrare complicata ce includea patru obturari de canal, astfel ca Lilly Geyer a decis sa o adoarma cu un sedativ puternic. Din pacate, medicul i-a aplicat copilei o supradoza si aceasta a intrat in coma.

Dupa aproape o luna in care s-a zbatut intre viata si moarte, micuta Boyle a incetat din viata weekendul trecut. Imediat dupa incidentul petrecut in decembrie, parintii lui Boyle au dat in judecata atat Institutul, cat si pe medic, institutia fiind inchisa.

Reprezentantii Institutului sunt acuzati, printre altele, ca nu aveau pregatirea necesara pentru operatii de o asemenea amploare si nu erau pregatiti sa acorde, la nevoie, primul ajutor, Lilly Geyer avand nevoie de 26 de minute doar pentru a verifica daca Boyle Finlay mai are puls sau nu. Avocatul familiei micutei Boyle a precizat ca decesul a survenit din cauza unor leziuni cerebrale provocate de o supradoza de sedative.

Incidentul nu este unul izolat in SUA. Tot in decembrie, Jahi McMath, de 13 ani, din California, a intrat in coma din cauza unei supradoze de sedative aplicate la o clinica stomatologica din Oakland. Conform news.msn.com, singura diferenta dintre cele doua cazuri este ca Jahi, fiind mai matura, inca are forta sa se lupte pentru viata ei, chiar daca medicii ii dau sanse minime de supravietuire.

sursa foto: news.com.au

author avatar
Cristi Ionita
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger