AcasăNewsVizită istorică în România! Kamala Harris, întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, la...

Vizită istorică în România! Kamala Harris, întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, la București. Restricțiile de circulație anunțate de autorități

kamala harrisVizită istorică în România! Kamala Harris, întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, la București. Restricțiile de circulație anunțate de autorități

Vicepreședintele american Kamala Harris va fi vineri, 11 martie, pentru prima oară în România, în contextul unui scurt turneu în estul Europei menit să transmită un semnal suplimentar de susținere a statelor de pe flancul estic al alianței nord-atlantice în fața agresiunii Rusiei.

Kamala Harris va fi primită vineri, la ora 14.00, de președintele Klaus Iohannis pe platoul de Ceremonii de la Palatul Cotroceni. Vor urma convorbiri tête-à-tête în salonul de onoare și convorbiri oficiale în sala de Consiliu, potrivit Administrației Prezidențiale.

Cei doi vor susține declarații comune de presă la ora 15.30, în Sala Unirii.

„Prezența vicepreședintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite de a susține securitatea României și a aliaților NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea Administrației americane pentru abordarea responsabilă și implicată a țării noastre în contextul amenințărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federației Ruse, precum și în gestionarea fluxurilor de refugiați de la granițe și acordarea de asistență umanitară”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Pe agenda discuțiilor – creșterea prezenței militare americane și aliate

Președintele Klaus Iohannis și Vicepreședintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creșterii în continuare a prezenței militare americane și aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni.

De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunității transatlantice privind adoptarea de noi sancțiuni privind Rusia.

Ultimul vicepreședinte american care a vizitat România a fost chiar actualul președinte de la Casa Albă, Joe Biden, acesta fiind prezent la București în 2014, timpul mandatului lui Traian Băsescu.

Poliţia Capitalei le recomandă șoferilor ca vineri, între orele 12.00 – 17.00, să evite deplasarea pe DN 1, în contextul în care vor fi instituite o serie de măsuri generate de vizita la Bucureşti a vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris.

author avatar
Andreea Vlad
709 afisari

15 COMENTARII

  1. Întradebăr istorică!
    „Mama ei, Shyamala Gopalan, biolog indian tamil, a cărui activitate asupra genei receptorului de progesteron…a emigrat în Statele Unite în 1958”
    „Tatăl lui Harris, Donald J. Harris, profesor emerit de economie la Universitatea Stanford, a emigrat în Statele Unite din Jamaica Britanică în 1961…)
    Soțul „Douglas Craig Emhoff s-a născut pe 13 octombrie 1964 în cartierul Brooklyn New York, fiul unor părinți evrei…”

    • Ce atata protectie ptr Kamala? La cat e de proasta este pe plac oricui. Nu o omoara nimeni. SUA este condusa de un senil si o proasta.

    • Se spune ca in momentul in care se vede coloana lui Kamala toti pietonii trec cu fata la perete si nu mai misca unu’ . Heill!

  2. MAI VLAD ,DE VORBE IN VANT AI AUZIT !, DE O LIMBA DE LEMNA AI AUZIT !,DE CARAMITRU AI AUZIT !,ALA CU ” MIRCEA FA-TE CA MUNCESTI „, CHESTIA A PRINS LA
    POLITICIENI ,TOTI SE FAC CA MUNCESC ! SI KAMALA NE FACE O „VIZITA SUPLIMENTARA „, NE VA CONTROLA SOLIDARITATEA ! SI PARTENERIATUL STRATEGIC !.
    CHELTUIELILE MUZICA SI PROTOCOLUL NE APARTIN !.
    FELICITARI ANDEEA .

  3. Ficusu’ de la cotroceni ai grija ce vorbesti cu Kamala
    Sa nu cumperi iar fiare vechi!
    Apropo vizele cand le ridica?

  4. Și Vîșinschi ( tot un fel de vice a lui Stalin) a venit in 1945 ca să consolideze puterea acoliților sovietici in Romania. Acum ca si atunci, mai ales ca Greuvorbitorul nostru s-a angajat ca mai pune câteva miliarde de verzișori in pungulița achiziționării de armament SH 2, 3, sau 4, dar la preț de prima mână, puterea coloniala a venit să se asigure ca-i vom respecta ordinele , întocmai si la timp. Cum sa scape un asemenea tain. Pe deasupra este un nou prilej de manifestare a servilismului, dus până la absurd atât a cățelușilor politici de pe la noi dar si mass media aservita intereselor americane, care nu se prea suprapun cu ale romanilor. Ni se spune ca america ne garantează verzi si uscate. Aceasta afirmație este valabila până la un punct, câta vreme are interese unchiul Sam. Când interesul dispare, pragmatici cum sunt americanii, te lasă cu ochii in soare, așa cum pățește si Ucraina acum. Au avut tot interesul să declanșeze conflictul le rezolva multe probleme, dar cum a merge mai departe costurile sunt prea mari, au zis pas. După ce ne-a transformat in ținta nr. 1 in caz de răzbel, prin bazele de la Deveselu ( mai ales ) si Kogălniceanu, la o adică si Romania va avea soarta Ucrainei, cică este prea riscant sa deschidă o confruntare militara directa cu Rusia. Sa nu se zică ca nu am zis. Pa.

  5. Dar de ce este istorica? A venit stapanul nr. 2 in ordine ierarhica sa vada ce fac supusii. Mare branza! Era istorica daca prostii de romani ar fi cerut bani pentru soldatii dislocati in colonie, pentru facilitatile pe care le construiesc pentru ei, pe bani romanesti, daca s-ar fi anuntat investitii serioase, nu numai cumparaturi de fier vechi, etc. dar asa…Doua vorbe, trei prostii.

  6. Si sa luam tot de la ei, armament , gaze, si ce avem sa le dam moca lor, ca asa slujim strainilor cu zel

  7. Bine ai venit, tu Kommiela Harris, numele tau inseamna Kommunista Harris, si speram sa pici in nas, ca romanasii au numai drumuri una si una !! Ha ha ha 🙂 Da, stim si noi, ai venit sa il intrebi pe nazistul ala talamb de Herr Klausika daca si cati sclaveti poate sa furnizeze de saptamana viitoare ca si carne de tun pentru frontul de est din Ukro-na-zia, iar ala ti-a zis intai ca 10 mii, apoi a plusat, a zis cam 100 de mii, iar la sfarsit a zis ca ramane cum am stabilit, adica 1 milion de sclaveti, gata ambalati si pregatiti cu puskoace de lemn si gloante de lemn, iar la unii le da si niste prastii, sa le aiba si ei acolo, in caz de ceva !! Ha ha ha 🙂 Bai, vedeti ca in maxim 4-5 zile incepe si marele iures in colonia esuata semi-bananiera, sa vedeti voi ce macel frumos o sa iasa !! Ha ha ha 🙂 De aia tot taceau Ciukalaul si Ciorlakul, pentru ca aia 2 tradatori de neam si de colonie esuata v-au vandut de mult, ca pe niste vite la targ !! Acum, aia e, de saptamana viitoare scapa numai cine poate, restul in tren cu ei, gata sa fie trasnformati in niste carne tocat, gata ambalata, numai bun de consum intern !! Ha ha ha 🙂

  8. Trebuie intarit scutul cu baterii pentru toate tipurile de racheta. La fel SM 6 singurele ce pot combate rachetele hipersonice avand 3mach jumate pot fi ghidate prin fragmentatie prin lovire sau prin explozie la intalnire.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger