AcasăNewsVitali Klitschko, batut de jandarmi la Kiev! (VIDEO)

Vitali Klitschko, batut de jandarmi la Kiev! (VIDEO)

Vitali Klitschko, unul dintre cei mai cunoscuti boxeri ai ultimilor ani, are parte de mai multa actiune violenta in viata politica, decat avea in ringul de box.

Retras din activitate in decembrie anul trecut, fostul campion mondial al greilor in versiunile WBC si WBO duce o lupta crancena pentru a-si scapa Ucraina natala de actualul presedinte, Viktor Yanukovici.

Considerat un adevarat lider al Opozitiei, Klitschko a fost figura emblematica a protestelor care au blocat Kiev-ul duminica. Fostul pugilist a condus circa 200.000 de oameni care si-au manifestat nemultumirile fata de modul in care Yanukovici a decis sa-si faca datoria de presedinte.

Protestele nu au fost lipsite de violenta. S-au incendiat masini, s-au distrus numeroase magazine, iar Klitschko si-a luat o bataie zdravana din partea jandarmilor, fiind transportat la spital.

In ciuda loviturilor incasate, Klitschko a avut puterea sa-l compare pe Yanukovici cu Ceausescu. Liderul UDAR, Alianta pentru Reforma Democratica a Ucrainei, vrea ca tara sa sa rupa legaturile cu Rusia si sa se apropie de Uniunea Europeana, lucru imposibil sub conducerea actualului presedinte, Viktor Yanukovici.

De altfel, Vitali Klitschko si-a manifestat interesul pentru a candida la alegerile prezidentiale din martie 2015. Dispretul lui Klitschko fata de Rusia s-a vazut si in cariera de boxer profesionist a celui supranumit „Doctorul Pumni de Otel”. Vitali a sustinut 47 de meciuri la profesionisti, dar doar pe ultimul l-a disputat in Rusia, dupa ce un promotor de origine rusa i-a facut o oferta financiara imposibil de refuzat.

[youtube]AiZ2dUxIIzc[/youtube]

author avatar
Cristi Ionita
1.189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger