AcasăNewsViscolul a facut prapad in Bucuresti. Zeci de copaci si stalpi doborati!

Viscolul a facut prapad in Bucuresti. Zeci de copaci si stalpi doborati!

Capitala se afla sub avertizare meteo cod galben de ninsoare, vant si viscol, pana la ora 14.00, semn ca iarna si-a reintrat in drepturi.

In noaptea de vineri spre sambata, in Bucuresti vantul a batut cu pana la 80 de kilometri pe ora si a pus la pamant zeci de copaci si stalpi.

Un bilant provizoriu arata ca vorbim despre cel putin 20 de copaci si sase stalpi doborati, insa autoritatile sustin ca bilantul ar putea creste in conditiile in care inca nu au fost contabilizate pagubele inregistrate pe strazi secundare sau laturalnice.

In plus, zeci de masini au avut de suferit de pe urma copacilor si stalpilor doborati. Un caz aparte s-a petrecut in cartierul Drumul Taberei, unde vantul puternic a facut ca bucati mari din tencuiala unui bloc sa se desprinda si sa cada pe mai multe masini parcate pe trotuarul de langa.

Pompierii au avut 50 de interventii din cauza vijeliei, de vineri seara pana sambata dimineata, interval in care au fost avariate peste 15 autoturisme, au fost rupte 10 conductoare electrice si au cazut bucati din 16 imobile, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.

Intre timp, pe arterele principale din Capitala se actioneaza cu peste 400 de utilaje de deszapezire.

author avatar
Cristi Ionita
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger