AcasăNewsViscol puternic la munte. Strat de zăpadă de un metru la Bâlea...

Viscol puternic la munte. Strat de zăpadă de un metru la Bâlea Lac

zapadaViscol puternic la munte. Strat de zăpadă de un metru la Bâlea Lac

La munte e iarnă în toată regula! Stratul de zăpadă depăşeşte deja un metru la Bâlea Lac, iar turiştii care s-au aventurat în munți se bucură din plin de peisajul mirific.

Zăpadă este și în stațiunile de pe Valea Prahovei, însă viscolul le dă de furcă turiștilor dar și drumarilor care încearcă să curețe șoselele pentru șoferi. La Predeal, nu mai puţin de 11 utilaje de deszăpezire au ieşit să îndepărteze stratul de omăt depus pe şosea.

Cei care vor să meargă spre Rânca trebuie să aibă maşinile echipate corespunzător, dacă nu vor să rămână blocaţi în troiene. Nici stațiunile din județul Brașov nu fac excepție. Prima zi de weekend a adus un val de turiști puși pe distracție printre nămeții de zăpadă.

Cod galben de ninsori şi vânt puternic în 13 judeţe, până luni dimineaţa

Un cod galben de ninsori este valabil în zonele înalte din 13 județe, până luni dimineață.

Astfel, în intervalul 17 decembrie, ora 10:00 – 20 decembrie, ora 10:00, la altitudini de peste 1.700 de metri, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80 – 90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul zonei montane, dar la intensităţi mai mici.

Judeţele vizate de atenţionarea cod galben sunt: Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov şi Covasna.

author avatar
Andrei Ștefan
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger