AcasăNewsRomânii, păcăliți de furnizorii de energie? Ministrul Virgil Popescu tună și fulgeră,...

Românii, păcăliți de furnizorii de energie? Ministrul Virgil Popescu tună și fulgeră, dar facturile rămân neschimbate

Virgil PopescuVirgil Popescu, despre facturile la energie: „Furnizorii au greșit”

Românii se plâng de facturi uriașe la energie, după majorare. În ciuda ajutorului promis de autorități, consumatorii au ajuns să fie îngenunchiați în fața facturilor uriașe la electricitate. 

Ministrul Energiei Virgil Popescu a tras un semnal de alarmă privind neregulile din spatele facturilor uriașe la energie. Potrivit oficialului, facturile uriașe pe care unii dintre consumatori le-au primit deja au fost emise fără a lua în calcul actuala lege.

„Furnizorii au greșit. Au greșit pentru că au emis facturi către oameni fără compensare, fără plafonare. Un mare furnizor, nu-i dau numele, până astăzi a dat drumul la facturi fără să aplice legea.

Abia astăzi, probabil în urma controlului declanșat de către Autoritatea de Protecția Consumatorului solicitat de mine săptămâna trecută pentru a verifica la absolut toți furnizorii de energie electrică și gaze naturale dacă aplică legea, abia în urma acestui control, care a pornit și avansează, au început să emită facturi.

Toți au dat, să zicem așa în ghilimele, vina pe faptul că a trebuit să-și adapteze programele informatice. Atât de greu să fie să-ți adaptezi un program informatic pentru a face niște scăderi înmulțiri, împărțiri?…Că până la urmă lucrurile sunt simple. Eu totuși, fac un apel către toți furnizorii să-și revină și să dea drumul la facturile corectate la absolut toți oamenii”, a spus, la Realitatea TV, Virgil Popescu.

Erori intenționate din partea furnizorilor?

Ministrul Energiei se întreabă dacă furnizorii de energie nu omit intenționat adaptarea programelor informatice, astfel încât, aceste mici erori să le aducă mai mulți bani în buzunar într-un mod „neintenționat”. Virgil Popescu susține că această situație trebuie să se termine, iar dacă nu se va întâmpla din proprie inițiativă, va fi nevoie de demararea unor controale care să rezolve fraudele.

„Oamenii au nevoie de bani. Nu trebuie să le bage mâna în buzunar. Este suficient, este gata, ajunge. Trebuie să înceapă să-și facă treaba dacă n-au făcut-o până acum. În statul acesta există mai multe organe de control.

Există Protecția Consumatorului care a acționat foarte repede, există Autoritatea de Reglementare în Energie, care ar trebui și ea să demareze un control, există Consiliul Concurenței pentru lucruri mai mari, dacă sunt înțelegeri de tip cartel și evident, există și Antifrauda, care și ea este la ANAF, care își ia este într-un control tematic absolut pe toată energia și așteptăm să vedem rezultate.

Eu cred că absolut toți toate instituțiile statului trebuie să lucreze mână în mână, împreună și cu noi, cu Ministerul Energiei, cu guvernul, în așa fel încât să se pună o dată ordine în această în această piață a energiei, în această facturare. Stau să mă gândesc dacă nu fac cumva așa intenționat ca să își bată joc de oameni… Să știți că seara stau să mă gândesc… Oare ce o fi așa greu să emiți facturi cum trebuie?”, a concluzionat ministrul Energiei.

author avatar
Andreea Vlad
910 afisari

12 COMENTARII

  1. PNL a generat tot dezastrul care e acum in tara,ajutati de ,,materiile cenusi”din USR.Ciocoflenderul,vorba cuiva,doarme,se da de ceasul mortii,dar nu face nimic!!!!In schimb salariul lui de zeci de mii de lei si-l ia luna de luna.Asa ca nu are de ce sa-i pese de romanul simplu si amarat,ca doar firmele private care au aparut imediat dupa liberalizarea pretului la gaz si curent(energie) sant,mai mult de un sfert din ele, ale lui,sau rudelor lui,iar pe noi ne abureste ca face si drege……

  2. Se face si el ca urla dar nu la cine trebuie. Prin acea schema furnizorii sunt obligati practic sa preia o parte din subventionarea pretului, ceea ce ii face sa iasa in pierdere. Atunci probabil ca furnizorii si-au analizat optiunile si au tras concluzia ca mai bine pentru ei e sa nu aplice ordonanta ci sa suporte rigorile ei care sunt mai putin costisitoare decat iesirea clara pe pierdere in cazul aplicarii ordonantei. De ce credeti ca au falimentat atatia furnizori? Nu le iau apararea, ca au si ei bubele lor, doar incerc sa fiu corect. Problema cresterii preturilor la energie NU vine de la furnizori, ei doar aplica o crestere de pret pentru serviciile oferite PESTE pretul cu care achizitioneaza ei energia de pe piata, iar daca acel pret a crescut de cateva ori este firesc ca si pretul la consumatorul final sa creasca, furnizorii neputand subventiona partial aceasta diferenta asa cum prin ordonanta sunt fortati sa faca. Problema cresterii preturilor e altundeva, nu la furnizori, si acolo trebuie ea rezolvata, nu prin subventii.

  3. Ce a cladit pe minciuna el si catu se vede acum la prezent in facturi si sa le plateasca el pe toate daca sunt mai mici ca pt noi si economie nu sunt !!!Asta a distrus tot cu pretul la energie si carburanti si a stiut ca catu prima a dat oug sa fie anulata prev prin care astia nu te puteau debransa pt neplata!!! Sintetizat sunt niste asasini economici pt tara!!!

  4. Il rog si eu pe Virgil sa sune la Electrica, dar pe numarul lui nu pe numarul de cabinet. Daca ai raspunde cineva eu o sa votez Pnl pe tot restul vietii mele neconditionat. Deci mai repede citeste Virgil comentu asta decat sa raspunda Electrica la telefon…

  5. Eu asa companii indecente nu am pomenit nici la marile monopoluri. Nepotism parvenism si curism.

  6. Faceti plangeri pe site urile lor ofiicale.
    Au rubrica pentru asta.
    Fotografiati contoarul cu valoarea reala a consumului si atasati o plangerii.
    Nu o rezolva in 30 zile dati i in judecata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger