AcasăNewsVirgil Popescu, declarații optimiste: România nu va mai avea nevoie să importe...

Virgil Popescu, declarații optimiste: România nu va mai avea nevoie să importe gaze. Află de când!/Ministru: „Vom deveni un exportator”

Virgil Popescu, declarații optimiste: România nu va mai avea nevoie să importe gaze. Află de când!/Ministru: „Vom deveni un exportator”

Pe măsură ce „criza facturilor” la energia electrică și la gaze naturale continuă să preocupe la nivel național, netrecând, aproape, zi fără să se mai afle ce sume uriașe figurează pe facturile primite în România la aceste principale utilități, vin declarații de ultim moment de la ministerul Energiei, liberalul Virgil Popescu.

Astfel, s-a aflat că România ar urma să devină independentă când vine vorba de importul de gaze naturale, nu imediat, ce-i drept, ci în câțiva ani. Ba mai mult, țara noastră va deveni și exportator de gaze naturale.

„Anul 2026 va fi un an în care România va deveni practic independentă şi din punct de vedere al importurilor de gaze naturale şi vom deveni un exportator de gaze naturale”, a declarat Virgil Popescu, joi, la un eveniment organizat prin proiectul România Inteligentă, potrivit antena3.ro.

Mai mult, în 2028 România ar urma să aibă şi primul reactor modular, iar reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă în 2030-2031, a mai anunțat șeful de la Ministerul Energiei.

„Ne dorim ca România să fie parte a unui nou coridor de aprovizionare a Europei, vrem ca România să fie pe harta transportului de gaze naturale în Europa şi sunt convins că le vom duce la bun sfârşit”, a spus acesta, conform aceleiași surse.

Discuții cu un consilier de la Departamentului de Stat al SUA

Marți seară, Virgil Popescu anunța, pe Facebook, faptul că în cursul zilei de 9 februarie, a avut o întâlnire de lucru cu Derek Chollet, consilier în cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, aflat în vizită în România. „Am discutat despre viitoarele investiții din domeniul nuclear, cele de la Nuclearelectrica, dar și de reactoarele modulare mici (SMR) în România. În cadrul parteneriatului strategic dintre cele două state care vizează și întărirea securității energetice am vorbit și despre necesitatea diversificării resurselor de energie, care include investiții în producție de energie eoliană offshore din Marea Neagră.

De asemenea, a fost adusă în discuție posibilitatea de furnizare a gazului natural lichefiat din SUA pentru piața din România. Partea americană a evidențiat și aspectul securității în aprovizionarea cu energie, în contextul tensiunilor actuale între Rusia și Ucraina, precum și situația recentă generată de creșterea prețurilor la energie. Derek Chollet a reiterat sprijinul SUA pentru continuarea investițiilor în dezvoltarea capacităților de producției a energiei nucleare în România, în vederea sporirii securității energetice în regiune”, a transmis ministrul Popescu, pe rețeaua de socializare.

author avatar
Andrei Coman
381 afisari

13 COMENTARII

  1. Nu mînca ce nu trebuie înainte de a face lasă promisiunile că suntem sătui de povești fă treabă și apoi spune că avem gaze nu o sa avem cîndva .

  2. „Spre sfârșitul anilor ’70 și în anii ’80, România producea peste 30 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an, cu vârfuri ajungând la 35 de miliarde, însă producția a scăzut anual după 1990”.
    Din graficul wiki eng cu producția de gaze Ro:
    1990 – 30 miliarde metri cubi
    2000 – 14 miliarde metri cubi
    2021 – 10 miliarde metri cubi
    Oricum n-au de gând să le ieftinească. Vor da vina pe costurile de prodcuție din Marea Neagră și pe GNL din State cum dau acum vina pe cel de la ruși (sub 10% din nevoi)

  3. In cativa ani tu esti dus ce mai stii tu ba pare ca la prezent cand esti stii doar sa fii un asasin economic care ai pus la pamant toate afacerile si nici copiiii nu mai au caldura in scoli. Hai sictir!!

  4. Trădător de țară!Demisia incompetentule!Acesta a falimentat economia românească și cetățenii prin distrugerea sectorului energetic că urmare a închiderii minelor de cărbune ,refuzul de a finaliza hidrocentralele aflate în construcție ,a propus pentru taiere la fier vechi a termocentralei de la Midia.Acum ne spune că peste 5 ani vom deveni independenți energetic și se exportă gaze.Ce nerușinat!Pina atunci ,falimentul.De ce nu este arestat?

  5. Hai SI C T I R in P I Z D A M A-T I I `! Pana in 2026 platesti tu facturile I D I O T U L E? De ce mah ai inchis termocentralele? DE ce mah vrei sa vi nzi HIDROELECTRICA ? Iti apartine?

  6. Nu cumva asta a dat peste prafurile lui Citu sau l-a speriat Simion atat de tare ca a luat-o razna?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger