AcasăNewsViorica, gluma proastă a PSD

Viorica, gluma proastă a PSD

Nimeni nu are curajul să i se împotrivească Vioricăi Dăncilă

Poate că ăsta este rolul asumat de Viorica Dăncilă, să facă praf PSD. Să-l transforme într-un partid balama, sub 20 la sută, care să nu-i mai ridice probleme lui Iohannis și cui i-o urma. Că nu o recunoaște este altceva. Acțiunile ei, însă, o dau de gol, deciziile luate de una singură sau la îndemnul consilierilor frizând culegerile de bancuri proaste. Pretinsul sacrificiu de dragul partidului, de a candida la alegerile prezidențiale, denotă altceva, nu jertfa pe care o invocă. Dăncilă, de fapt, nu vrea să piardă PSD din mână.

Nimeni nu are curajul să i se împotrivească Vioricăi Dăncilă

Epopeea ei prin politică este susținută nu de partid în sensul larg al cuvântului, căci partidul în bună măsură i-a întors spatele, ci de nucleul de conducere, de șefi de filiale și alți beneficiari ai sistemului, care se tem de pierderea privilegiilor.

Să te ții surprize

Acum, Viorica Dăncilă este plimbată ca sfintele moaște din județ în județ, să vină credincioșii și să o atingă, rugându-se la victoria de la prezidențiale. Însă victoria nu va avea loc niciodată sau, mai bine zis, nu va avea loc cu ea în capul listei de candidați PSD. Vezi Doamne, sondajele o indică pe ea în postura de favorită. O altă glumă proastă, desigur, căci dacă ar arunca un ochi pe Facebook, ar vedea câte zeci de mii de persoane nu mai vor să audă de ea, împreună cu alte zeci de mii, poate spre sute de mii, care declară că vor merge la vot doar dacă apare pe liste Liviu Pleșoianu. În caz contrar, ori nu se deranjează ori vin doar cât să-și anuleze buletinele. Asta, în timp ce ea își instruiește șefii de filiale pentru o mobilizare masivă. E clar că Viorica Dăncilă își demonstrează doar autoritatea, dar nimic dincolo de ea. Cât de înfundat la minte trebuie să fii ca să nu realizezi că, dincolo de a bate toba pe ulițe, șefii ăștia mari și mici nu pot controla și ce face electoratul cu ștampila în cabina de vot. Abia atunci să te ții surprize.

Cine i se împotrivește?

Cum de au ajuns, bunăoară, Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu pe ultimul loc din sondajul intern al PSD? Simplu. Nu s-au luat în calcul aplauzele de la Congres, în urma discursurilor lor. Nu s-a ținut cont de valul de simpatie creat nu la nivel de membru de rând, simplu cotizant, ci la nivel de Comitet Executiv.

Șerban Nicolae a fost sancționat pentru dârzenia lui

Deci, pericol mare. S-a avut în vedere doar breșa pe care aceștia o pot crea în PSD și au fost trecuți în coada clasamentului. Viorica Dăncilă cu ce ar mai rămâne dacă unul dintre cei doi ar surclasa-o, trimițând-o exact acolo unde îi este locul? Găștile de pupincuriști din jurul ei ce ciolane ar mai roade dacă Pleșoianu sau Nicolae ar răsturna raportul de forțe și ar reforma partidul, transformându-l în ceea ce electoratul așteaptă? Viorica Dăncilă este sigură că știe ce face, luând cele mai abracadabrante decizii.

Liviu Pleșoianu ar putea răsturna calculele partidului

Nu i te poți opune și nici nu îi poți propune soluții mai bune, riști să o scoți dușman pe viață și nu mai ai zile liniștite cu ea, spun oamenii din cercurile apropiate ei. Și atunci, cine riscă să se împotrivească?

Când ți se suie la cap că ești bun

Viorica Dăncilă este incapabilă să înțeleagă că, de fapt, își îngroapă singură partidul. Și chiar dacă ar înțelege, deși am mari dubii, se pare că nu are încotro. Trebuie să-și ducă la bun sfârșit rolul în care a fost distribuită. Ioahnnis la Cotroceni, iar ea la Guvern, mai ales că partenerii externi, spre care a început să se aplece tot mai adânc, nu au obiecții. În condițiile astea, este evident că PSD face doar act de prezență la prezidențiale, cu o Viorica Dăncilă mimând democrația în partid și bătălia electorală. Este de ajuns să citești mesajele șefilor de filiale ca să-ți dai seama cum este împinsă la dezastru.

Congresul a avut o singură temă Viorica Dăncilă

Nu atât al ei, ea a devenit deja un personaj tern, lipsit de valoare, ci al PSD. Dar când i se spune că este un eminent om politic, atât pe plan intern cât și internațional, cum să nu i se suie la cap că poate deveni președintele României?

Altul, nu ea

Liderul PSD se dovedește a fi rupt de realitate. Niciun calcul nu o poate scoate ca intrând în turul doi al alegerilor. Ori nu realizează ori știe, dar tace, însă ea nu reprezintă o miză pentru marele electorat. Bătălia dură se va da între Iohannis și Dan Barna, ea fiind cantitate neglijabilă. Poate că șanse de redresare ar exista, dar asta presupune ca Viorica Dăncilă să-și îndemne partidul, în întregul lui, să-l voteze pe cel în care are cea mai multă încredere. Iar acesta este altul decât ea. Or așa ceva nu se va întâmpla niciodată. Vrea nu vrea, deocamdată arată că preferă poziția oferită de lingăii din preajmă. Cea de glumă proastă a PSD.

author avatar
Valentin Boeru
2.790 afisari

3 COMENTARII

  1. Tariceanu este in concediu , daca nu va fi candidatul comun PSD-ALDE la prezidentiale este posibil ca GUVERNUL SA FIE DEMIS .. Dupa venirea din concediu e hotarat sa rupa pisica , plecarea ALDE de la guvernare si alianta cu Pro Romania ar insemna modificarea structurii politice a guvernului , fara voturile ALDE , Pro Romania si UDMR nu ar trece acest vot prin parlament .Tariceanu : ” Daca nu vom reusi sa avem UN CANDIDAT COMUN CU PSD , sigur dupa 23 iulie VOM CONFIGURA O ALIANTA CARE SA AIBA SANSE . Da , voi vedea daca PUTEM GASI O ALTA FORMULA CARE SA NE CREASCA SANSELE . POATE SA INSEMNE PRO ROMANIA , DA „. Da , guvernarea este in putrefactie , pentru cine bat clopotele ?

  2. Sa intelegem,pe logica, ca ziarul vostru are contract cu Dragnea,nu cu Psd? Spre stiinta autorului, cu Dancila Psd-ul mai ia 10-15%, cu Plesoianu sau soferul lui Voicu se duce la 5%,cam ca Prm-ul lui Vadim. Tzii un pariu,autorule?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger