AcasăNewsViorica Dancila si mizeria interesului national

Viorica Dancila si mizeria interesului national

Viorica Dancila e decisa sa nu lase lucrurile la voia intamplarii, se va bate pentru fiul ei pana la capat

In urma cu 29 de ani, premierul Viorica Dancila a infiat un copil. Foarte frumos. Acum, insa, o publicatie al carei nume nu are nici cea mai mica legatura cu continutul ei, descopera povestea. Foarte bine. Rolul jurnalistului este sa sape si sa afle lucruri pe care sa le publice, daca sunt de interes majoritar. Repet, numai daca sunt de interes majoritar. Este una dintre regulile elementare din presa. Daca nu o poti respecta nu se supara nimeni, dar atunci trebuie sa incerci alta meserie si sa lasi deoparte jurnalismul.

Viorica Dancila e decisa sa nu lase lucrurile la voia intamplarii se va bate pentru fiul ei pana la capat

Ca Viorica Dancila a infiat un baietel in ianuarie 1990 nu este ceva iesit din comun. Sute si mii de femei au facut la fel si, cunoscand bine despre ce e vorba, o apreciaza pentru sansa acordata unui copil. Alte sute de familii probabil ca fac acelasi lucru acum. Sunt gesturi simple, normale, care nu exced cadrul natural al firii oamenilor.

Dramatism de toata jena

Daca s-ar fi rezumat la atat, cred ca stirea infierii s-ar fi strecurat repede spre uitare. Nu ar fi reusit sa vanda, cum se spune in presa. Insa e cu totul altceva cand incepi sa torni condimente, ca sa atragi atentia si sa impui subiectul. Subliniez, ca sa fiu bine inteles inca de la inceput. Pentru mine, infierea lui Victor de catre Viorica Dancila nu este subiect de presa. Si banuiesc ca nu sunt singurul care gandeste asa. Pentru mine este doar un capitol fara egal din viata unei familii, a unei femei, indiferent cum se numeste si ce ocupatie are. Este un moment de maxima intimitate, la care trebuie sa reflectezi bine inainte de a scrie prima litera pe hartie. Nu dai buzna in viata cuiva recurgand la artificii ieftine, calcand greu pe pedala emotiilor si construind un dramatism de toata jena, la care nici provincialii nu cred ca mai casca gura.

Ce presa e asta?

Primul condiment. Infierea lui Victor Dancila nu pare a fi chiar curata din punct de vedere legal, pentru ca i s-a facut certificatul de nastere direct pe noul nume. Asta sustine mama naturala. Asta sustine si consemneaza si autoarea articolului, al carei nume refuz sa il pomenesc. O simpla verificare la institutiile abilitate, dupa cum declara Viorica Dancila intr-un interviu, ar fi lamurit care este adevarul. Premierul a declarat in fata unei tari intregi ca fiul ei a avut initial un certificat de nastere, iar apoi, la infiere, i s-a completat un altul nou, numele si prenumele fiind modificate conform solicitarii parintilor. Explicatiile autoarei pe tema sunt cetoase, nu conving, ca intr-un final sa recunoasca faptul ca a dat drumul articolului asa cum era, urmand sa mai faca niste verificari. O fi si asta un fel de presa, nu stiu ce sa zic, dar profesorii pe care i-am avut, oameni grei din jurnalism, nu mi-au vorbit niciodata despre ea.

Invaluirea prin imagini

Al doilea condiment. Dramatismul ieftin si scarbos. Probabil ca autoarea o fi simtit ca, in lipsa mizei, articolul ei o ia la vale. Si atunci l-a impanat cu secvente la care naivii sa verse lacrimi. Mama biologica nu o duce bine. N-a dus-o niciodata. Ceilalti sapte frati si surori au trait in saracie. Tatal biologic nu si-a cunoscut fiul, a murit de cancer la trei luni de la nasterea lui. Aceeasi mama nu are pensie, a lucrat doar ca zilier pe unde s-a nimerit. A carat lemne cu spinarea, a sapat, totul pe cateva firfirici. Mancarea de baza in casa a fost mamaliga cu untura, pe cand Victor Dancila a huzurit in comparatie cu ei. Statea la bloc, avea caldura, baie, mancare buna, avea haine si ghete. A mers la liceu, a terminat si o facultate, iar acum are un serviciu bun. Este foarte ciudat cum de autoarea nu a sesizat, de la bun inceput, ca dincolo de sentimentele firesti ale Viorica Dancila ca viitoare mama, inclusiv pentru asta l-a infiat pe Victor. Ca sa nu duca aceeasi viata ca fratii lui. A vrut si i-a stat in putinta sa il ajute, asta a facut.

Premierul e de vina

Al treilea condiment. Insinuarea. Nu numai in articol, dar si in explicatiile care au urmat, caci a iesit un mare tambalau dupa publicare, fatuca scriitoare la ziar s-a folosit de propriile descrieri ca sa creeze atmosfera favorabila ei si neprielnica Vioricai Dancila. Copiii de la tara sunt saraci. Oamenii din Teleorman sunt saraci. Aluzia e aruncata. Cine sa fie de vina daca nu Viorica Dancila cu tot cu guvernul ei? De ce pentru fiul ei s-a putut si pentru ceilalti copii saraci din Romania si din Teleorman nu se poate? Si ce sa faca Viorica Dancila, intreb eu? Sa infieze tot judetul? Apoi, alte secvente lacrimoase cu fratii si surorile lui Victor, care ar fi vrut sa-l vada, sa vorbeasca si ei cu el. Dar el, nu si nu, a refuzat in permanenta. Te cam indeamna sa crezi ca asa a fost educat, sa fie egoist si nepasator, caci nu te opreste nimeni sa crezi asta. Ca intre Viorica Dancila si mama biologica a existat o intelegere clara, ca nu vrea ca intre cele doua familii sa existe o intersectare in viitor, e limpede ca autoarei i-a scapat. Cu indulgenta zic asta.

Nu-ti da voie Tolontan?

Talentata de la gazeta isi da in cap cu propriile motivatii si afirmatii. Zic talentata pentru ca ai nevoie de talent sa nu spui nimic. Viorica Dancila este demnitar, este persoana publica, deci viata ei poate fi monitorizata. Romanii trebuie sa stie cine ii conduce, ce face si ce-a facut. Este de mare interes. National? Si eu care credeam ca la capitolul asta se inscriu nebunia cursului euro, preturile crescande, atacurile tot mai obraznice de la Cotroceni, curatarea justitiei de gunoaie sau foamea de putere a politicienilor. Ce naiv eram. Dar asta nu ma impiedica sa-ti spun, autoareo: bati campii! Ce-ai scris tu este doar o mizerie poreclita interes national. De ce n-ai scrie, de exemplu, ca patronul trustului la care lucrezi, prin 2002 si 2004, era amestecat in niste acuzatii despre 23 de adoptii preferentiale, cu destinatia Elvetia? Sau nu-ti da voie Tolontan?

author avatar
Valentin Boeru
2.660 afisari

18 COMENTARII

  1. Maria Andries a atins , involuntar sau nu , corzi mult prea sensibile , amanuntele picante despre intimitatea unei persoane publice pot deveni bumerang cu reactii negative din partea opiniei publice . Personal , consider un gest de apreciat al FEMEII Dancila . Catalin Tolontan incearca sa dreaga busuiocul sustinand ca articolul nu este un atac la adresa Vioricai Dancila sau o versiune de umanizare a acesteia . ” Este responsabilitatea fiecaruia cum citim niste fapte sensibile pe care le avem in fata .” As fi trebuit ca acest articol (”Viorica Dancila si mizeria interesului national” ) sa fie scris de altcineva , autorul articolului incearca sa ne imbrobodeasca emotional jurandu-se ca n-a mancat usturoi si sperand ca lumea uita de sutele de articole denigratoare la adresa Presedintelui Romaniei si a sotiei acestuia ( ca n-are copii , ca vinde copii , ca e mut ,etc ). Mormanul de articole la adresa lui Iohannis nu sunt mizerii poreclite interes national ? Exista diferenta intre Maria Andries si Valentin Boeru ?

    • Lupul moralist
      Mare diferență. Intre articole insinuante, bazate pe supoziții și altele, bazate pe adevăruri, este o mare diferență.

        • Necunoscutule fara personalitate , pentru a subsemna si a aproba parerea cuiva , prima cerinta este SA INTELEGI ceea ce a scris sau a vrut sa spuna persoana respectiva . In cazul de fata , nu exista elementele constitutive pentru justificarea subscrierii .

      • Nu este nici o diferenta , este ceva mult mai parsiv :” Consumatorul cotidian de presa nu mai poate deosebi Adevarul de Fals , opteaza pentru informatia care i se pare mai usor de integrat in sistemul sau de atitudini , convingeri si credinte . Orice stire care sustine o astfel de convingere este AUTOMAT ADEVARATA , cele care contrazic sau le demonteaza fiind declarate FALSE , MANIPULATIVE .” Partizanatul intuneca ratiunea , multi nu recunosc sinistrul personaj numit Minciuna impopotonat cu hainele de gala ale Adevarului .

        • Anusnymous , te uiti in oglinda si te certi ? Subscriu ! Autocritica si concluziile la care ai ajuns sunt corecte , subtilitatile dobandite nu reusesc sa te determine sa parasesti bojdeuca si sa iesi in lume . Deh , copil de batatura , crescut la tarus , de unde nu e , nici Dumnezeu nu cere !

  2. Exista si pisici care miauna mi-au cu cratima? Daca da, ar trebui transferate la scolile rominesti! Acolo unde a invatat „motanelul” prim sinistrei! Ca el scrie pe Facebook mi-au ca pisica miau!
    Zic si eu!

    „Dar Doamna Dancila este OM. .”…ce conteaza ca esti prost, in sensul ca nu ai nici-o calitate spirituala, morala, claritatea si perceptia – ne permite sa vedem realitatea asa cum este cu adevarat, puterea interioara – increderea in capacitatea ta de a face fata oricarei situatii care iti apare in cale,( nu este cazul la d-na: nu stia in ce oras se afla, nu stia la o primire oficiala ce are de facut, la alta nu stia cum il cheama pe prim-ministru’) Integritate, fermitate, curaj, neclintire, originalitate…hm cind tu esti marioneta, papusa papusarului! Aptitudinile, dotația nativă (harul) și deprinderile care într-o societate trec drept “calități de conducere” sunt într-o strânsă dependență cu expectațiile colective față de rolul unui “conducător”. A infiat insa un copil si l-a prostit! Este ala care scrie mi-au ca pisica miau, miau! Vai de c_rul nostru! Si nici macar nu am votat „exceptia” asta!

      • Libertatea a descoperit primul certificat al lui Victor Dancila . La nastere s-a numit Aurel Trocan . Articolul lui Toma Arnautu ” Infiat-neinfiat , ce cauta Victor Dancila in loja de la Ateneu ? Si ce cauta la Curtea de Conturi ?” e taios si la obiect : ” 1. CE CAUTA Victor Dancila ( chiar si asa , infiat legal ) , impreuna cu sotioara lui , in loja oficiala de la Ateneul Roman , in ceafa cvartetului Iohannis-Tajani-Tusk- Juncker ? 2. CE CAUTA Victor Dancila la Curtea de Conturi ? CUM a fost angajat ? DE CE l-a infipt doamna Dancila intr-o functie grasa la stat si nu l-a lasat sa se descurce in mediul privat ? DE CE a blocat sansa unui tanar mai capabil , dar fara pile , de a obtine acel job la Curtea de Conturi ? Acestea sunt teme importante , nu maruntisurile vanturate de doamna Dancila !”

      • Ne-au trebuit 100 de Ani (un Centenar) sa ajungem de la Regina Maria la Tzatza Vasilica! Lacrimi si Regrete!

  3. Daca d-na Dancila nu a infiat tot judetul,dinstinsa jurnalista,recte Tolontan,au facut vreodata vreun bine unui copil sarman????Astept un singur exemplu.Niste jrnalisti jegosi de care ti-e si scarba sa mai scri despre ei!!!

  4. Daca d-na Dancila nu a infiat tot judetul,distinsa jurnalista,recte Tolontan,au facut vreodata vreun bine unui copil sarman????Astept un singur exemplu.Niste jurnalisti jegosi de care ti-e si scarba sa mai scri despre ei!!!

  5. Bre , romane , am inteles din prima ca ai fost infiat , de ce repeti ? Esti balbait sau fudul ?

  6. Hai sa-ntindem hora mare, mai aici si mai colea,
    Mai aproape de hotare, ca sa trecem granita.
    Haidem toți sa-ntinde hora mare
    Mai aproape de hotare, pana-n Basarabia.
    Noi suntem ai Romaniei, noi suntem si frati uniti,
    Si pe camp de batalie vom lupta nebiruiti.
    Nu ne-spaimanteaza moartea, noi suntem nemuritori,
    Moartea-i sfanta daca soarta, ne va-ncorona cu flori.
    Pentru un picurel de sange, nu ne vom inspaimanta,
    Fratii nostrii ne vor plange, tara nu ne va uita.
    Asa este tot romanul, de cand este pe pamant,
    A luptat pentru dreptate si pentru pamantul sfant.
    A luptat pentru unire si pentru pamantul Sfânt! cant de îmbărbătare

  7. România de acum 160 de ani a voievodlui Cuza toaresi cuprindea și Cernăuți și Tighina și Cahul dar evident și Cetatea Alba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger