AcasăNewsViorica Dancila isi arunca partidul in aer

Viorica Dancila isi arunca partidul in aer

Dupa noua ani de absenta din politica damboviteana, premierul crede ca stie cum se conduce un partid

A iesi la televizor de doua ori pe zi si a vorbi despre Sorina, copilul din Baia de Arama infiat si nu prea, nu inseamna ca PSD moare de grija tuturor copiilor. Politica social-democrata privind protectia copilului a fost facuta cat sa dea bine pe hartie, nu sa se si aplice. Dar, intr-un moment in care partidul sta sa crape pe la colturi, cazul Sorina a devenit singura cale de evadare din realitate. In loc sa vorbeasca despre tensiunile interne din tabara social-democrata, deloc prevestitoare de bine, Viorica Dancila prefera sa ia atitudine pe tema adoptiei copilei. In loc sa spuna cum a ajuns PSD la punctul de fierbere, premierul alege sa-si manifeste indignarea fata de abuzurile autoritatilor.

Dupa noua ani de absenta din politica damboviteana premierul crede ca stie cum se conduce un partid

Viorica Dancila nu realizeaza ca, mergand pe calea asta, demonstreaza de fapt disfunctionalitatea guvernului pe care il conduce. Era nevoie sa ceara ea ancheta din partea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale ca sa afle ce se ascunde in spatele cazului din Baia de Arama? Ministrul Budai astepta indicatii sau era obligatia lui ca lucrurile sa mearga bine? Valabil si pentru Justitie, valabil si pentru Interne. Dancila s-a dat singura de gol cand a spus ca luni, la prima ora, se vor declansa controalele. Daca ar fi preocupat-o soarta copilului atat de mult, ar fi dat alarma in guvern inca de joi noapte, ii trezea pe toti, iar a doua zi, la prima ora, ministrii ar fi trebuit sa fie aliniati pe hol, cu rapoartele in dinti.

Parveniti si impostori

Este ciudat cum Viorica Dancila se strecoara in spatele unui eveniment trist, care nu ar fi trebuit sa se produca, pentru a evita lamuriri necesare privind soarta PSD. Pozitia ei non combat nu rezolva nimic din imbrancelile si jocurile subterane din partid.

Cine e in spatele lui Isarescu FMI Banca Mondiala sau Cotroceniul

Nu a vorbit niciodata deschis despre existenta a doua tabere, care trag diferit de haturi, ca sa nu spun ca isi trag la gioale. Pentru ea sunt doar opinii divergente, nu un grup care a pus mana pe ranga ca sa le dea celorlalti in dinti, iar un altul a pus mana pe topoare. I s-a reprosat fatis ca a scapat din mana timona partidului, indreptandu-l spre statul subteran unde, in mod cert, va si esua. A vazut cineva o reactie ferma la aceste acuze? Raspunsurile ei au fost de un penibil infiorator. Ba ca a fost plecata din tara vreme de noua ani, la Bruxelles, si nu stie despre ce este vorba, ba ca despre statul paralel parerile sunt impartite. E drept ca PSD geme de parveniti si fripturisti, nefiind deosebit de alte partide la acest capitol, dar mai are si oameni inteligenti, care au ramas socati de declaratiile premierului.

Degeaba vrea Plesoianu schimbare

Viorica Dancila si-a depus candidatura pentru functia de presedinte al partidului. Se grabeste, este evident, dar nu spune si de unde atata zor pentru asta. E un termen impus, pe care trebuie sa-l respecte? Dat de cine? Si daca nu, de ce atata graba? Cat de mare va ramane PSD dupa congresul de sambata, cand vor avea loc alegerile?

Liviu Plesoianu Si poate singurul

Oltenii trag catre Paul Stanescu, catre Olguta Vasilescu. Si sunt de o indarjire care nu poate fi contracarata. Au motivele lor, pe care Viorica Dancila ori nu le intuieste, ori nu vrea sa le stie. Pe de alta parte, Liviu Plesoianu si-a depus si el candidatura, fiind cel mai vocal social-democrat. Judecand prin prisma bunului simt si a intentiilor lui, ar trebui sa castige. Vrea un partid care sa-si schimbe infatisarea, care sa nu se mai ude cand aude de protocoale secrete si de statul paralel. Judecand de partea oportunistilor care ii canta-n struna Vioricai Dancila, sansele lui sunt prea mici pentru a o trimite pe aceasta la colt, definitiv.

Cel mult 22%

Isprava de ultima ora a presedintelui executiv Viorica Dancila arunca tot partidul in degringolada.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> cel mai interesat personaj de alegerile din PSD

Mai putin pe fripturistii care accepta orice, numai sa ramana in politica, ducand tucalul unuia sau altuia. Premierul a hotarat sa-l mentina pe Mugur Isarescu la Banca Nationala. Nu se stie cu cine s-a consultat, altminteri clamand o democratie cum nu se mai intalneste nicaieri. O fi vorbit cu unul sau doi oameni din coalitia de guvernare, cu Tariceanu si nu mai stiu cine, dar o hotarare in trei sau patru oameni nu inseamna ca a fost o decizie luata de partid. Viorica Dancila nu a dat explicatii nimanui, nu si-a justificat gestul de a hotari peste capul tuturor. Nu sunt sigur ca are reprezentarea clara a „l’état est moi” si nici despre Ludovic al XIV-lea nu cred ca stie prea multe, dar inceputul domniei ei in PSD, in caz ca va castiga alegerile, seamana cu un fitil bagat in calupul de dinamita. Sau chiar ea este fitilul care ii lipseste lui Iohannis pentru a face din PSD un partid de cel mult 20-22%?

author avatar
Valentin Boeru
3.307 afisari

4 COMENTARII

  1. 22% a luat PSD dupa ce nu au indeplinit mare parte din ce-au promis cu justitia, legi nedate interminabil trăncănite la tv.,nedezbătute în parlament,și lipsa de investitii promise! Ce face acu Dancilă va duce PSD în cap la un 5 %!!! Sta capra la toti-Joianna naziman,BNR-Mugurică isarescu,servicii,UE,Multinationale,Jungher, și Timermans,sta de vorba cu toti nebunii de balamuc gen Dide,etc Ei îi place de UE, o va lua la UE…

  2. Ați zice că Dăncilă „repetă” după Tăriceanu de la ALDE ,care după ce nu a obținut nici 5% la europarlamentare ar dori să lase impresia că e liderul guvernării, ?

  3. Dupa Congresul de sambata 29.06.2019,vom vedea ce mai ramane din PSD!…..se vede clar ca se cauta „acapararea totala „de catre statul paralel!….ma uit la ‘securila”asta de PONTA ce joc de glezne face …..pus de nasul sau MAIOR!…care trebuia de mult chemat din SUA ,ca ambasador!…..dupa mine cred ca multi membrii ,simpatizanti PSD ,vor MERGE CATRE PLESOIANU,pe cara-l vedem adevaratul CANDIDAT la COTROCENI din partea PSD!….imi pare rau de VIORICA,teleormaneanca ca mine ,dar este depasita de statul paralel!…..pacat ca DRAGNEA este unde este ,din cauza ca a crezut prea mult in niste tradatori!…isi merita soarta!….un pensionar de stanga!….

  4. Ma asta cu jidomasonii i extrem de greu nici domnul Hitler nu a reusit cum ar reusi domnul Plescoianu? Veronica e inteleapta cunoaste Mersu Trenurilor international porniri veniri ore gari halte nod de legaturi cine urca cine coboara mai mult.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger