AcasăNewsViorica Dăncilă își arată colții

Viorica Dăncilă își arată colții

Președintele PSD se încurcă în propriile declarații

„Să te poziţionezi împotriva partidului, să ieşi şi să ataci partidul, acest lucru cred că nu mai este de acceptat în Partidul Social Democrat”, a glăsuit Viorica Dăncilă în emisiunea unui realizator tv al cărui teatralism, adesea, provoacă râsul. Proaspăt unsă președinte al social-democraților, Viorica Dăncilă a ținut astfel să demonstreze că face ordine și că, având o nouă conducere, PSD va arăta altfel.  Am crezut că face referire la găștile baronilor care, de 25 de ani, parazitează partidul. Însă după câteva secunde mi-am dat seama că această Meryl Streep de Videle, cum îi spune Răzvan Boanchiș în ultimul editorial, îl vizează de fapt pe Liviu Pleșoianu.

Președintele PSD se încurcă în propriile declarații

Delicata doamnă Dăncilă a renunțat la poziția de Mimosa pudica a partidului și și-a atârnat la centură Naganul comisarilor sovietici. Cine nu e cu partidul e împotriva noastră. Sloganul ăsta va prinde tot timpul, pentru că președinții, indiferent de care ar fi, de regulă nu văd țara sau partidul în jurul lor, ci numai dușmani.

Dăncilă a zis, Dăncilă să le facă

Liviu Pleșoianu  nu s-a poziționat împotriva PSD și nici nu l-a atacat. N-a spus că Programul  Vioricăi Dăncilă pentru dezvoltarea României, trâmbițat de ea la congresul din 2018, cuprinzând 100 de măsuri pentru următorii 100 de ani, e o manifestare peste care Psihiatria a trecut mult prea ușor. N-a spus nici că cele 2.210 obiective de alimentare cu apă și canalizare, 1.145 grădinițe și creșe, 1.960 unități de învățământ, 611 unități sanitare și 117 săli de sport promise a fi finalizate în 2018 au fost, de fapt, 6.043 de minciuni.

Liviu Pleșoianu obligat să vorbească cu gura închisă

Atât dă dacă faci totalul. Și, de asemenea, n-a spus că lungimea panglicilor de inaugurare pentru fiecare kilometru construit depășește lungimea totală a autostrăzilor pe care PSD s-a lăudat că le face. Mai mult, nici despre cele 100 de centre multifuncționale de terapie și sănătate din mediul rural, chipurile funcționale tot în 2018, n-a deschis gura. Dăncilă le-a promis, Dăncilă să le facă.

Găștile de prieteni și de parteneri strategici

Viorica Dăncilă a considerat că dacă Liviu Pleșoianu a vorbit despre cei 250.000 de copii care se culcă flămânzi sau care nu au acces zilnic la mâncare, asta în timp ce dăm 2% din PIB pentru înarmare, este un afront la adresa partidului. Serios? Așa de sensibil a devenit PSD sau sunt răbufniri ale unor frustrări personale? Madam, sunt datele oficiale, nu sunt scoase de Pleșoianu din buzunar. Dacă Adrian Năstase ar fi fost prezent în sală, cred că Dăncilă și-ar fi scos Naganul de la centură și i-ar fi tras un glonț în cap pentru că, în urmă cu doi ani, a jignit partenerul strategic spunând că achiziționarea de armament de la aceștia a fost, de fapt, o formă de ajutor social acordat lor.

Viorica Dăncilă se crede chiar partidul în persoană

Cum s-a poziționat Liviu Pleșoianu împotriva PSD când a afirmat că, deși suntem prietenii cei mai buni și cei mai loiali ai americanilor, asigurând securitatea UE la Răsărit, trebuie să stăm la coadă la vize pe care, oricum, nu le obținem decât dacă avem noroc? Cum a atacat Pleșoianu PSD când a lăsat să înțeleagă că românii au ajuns să stea cu capul plecat numai să nu se supere găștile ba de prieteni externi, ba de parteneri care mai de care mai strategici?

Fuge partidul printre degete

La congres, liderul PSD nu a avut reacții. Era ori prea uluită ori nu știa ce să spună. Asta, în condițiile în care Oprișan repeta cu obstinație în fața camerelor de filmat că este o femeie foarte deșteaptă. Nu contest, dar nu mă pasionează subiectul atât de mult încât să-i acord prea multă atenție. A doua zi, Viorica Dăncilă și-a adus aminte că este președintele partidului și a ieșit la contraatac, arătându-și colții. Partidul nu va mai permite asemenea atacuri, zice ea. Fiecare este liber să-și exprime punctul de vedere, dar nu în public. Să vină la partid și să spună acolo ce are de zis.

Un sfert dintre votanți gândesc exact ca Pleșoianu

Sigur că nu se va lua măsura îndepărtării din partid, dar să nu-și expună opiniile chiar așa, în văzul lumii. Ce-o fi cu ea? Viorica Dăncilă se contrazice de la o vorbă la alta. E democrație, dar nu ai voie să vorbești în public. Și, când vorbești, vezi să nu spui adevăruri supărătoare. Și atunci, ce ai voie? Ceea ce femeii foarte deștepte din partid sau de unde vrea Oprișan i-a scăpat este că cei 715 pesediști care l-au votat pe Liviu Pleșoianu au aceleași puncte de vedere. Altminteri, nu l-ar fi propus la conducerea PSD. Cu ăștia cum face? Le interzice să deschidă gura pe rețelele de socializare, unde mai sunt, cred eu, alte câteva sute de mii care gândesc la fel? Sau îi cheamă la sediu să le arate colții? Ceea ce Viorica Dăncilă n-a înțeles este că ea nu e partidul. Și, mai rău, nu a aflat cum e să strângi în mână un pumn de noroi. Cu cât îl strângi mai tare, cu atât mai repede îți fuge printre degete.

author avatar
Valentin Boeru
3.432 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger