AcasăNewsViorica Dăncilă: Iohannis a „intrat în logica de campanie”, va bloca  și...

Viorica Dăncilă: Iohannis a „intrat în logica de campanie”, va bloca  și mai mult guvernul

Viorica Dăncilă a declarat marţi seară că aşteaptă și mai multe „blocaje” din partea lui Klaus Iohannis, având în vedere că acesta şi-a anunţat candidatura pentru încă un mandat prezidențial.

Sursa foto Twitter

Prim-ministrul al cărui guvern nu a căzut marți prin moțiunea de cenzură a menţionat că, deşi a pledat în permanenţă pentru echilibru şi consens, nu a reuşit să conlucreze cu liderul de la Cotroceni. Dăncilă afirmat că „s-a intrat în logica de campanie şi domnul preşedinte Iohannis deja şi-a anunţat candidatura, deci mă aştept în următoarea perioadă la această luptă politică. Se apropie alegerile (…), deja domnul preşedinte este în campanie electorală şi am văzut acest lucru şi, pe măsură ce se apropie alegerile, cu siguranţă aceste blocaje vor fi mult mai multe.

Viorica Dăncilă a continuat să se plângă de șeful statului: „Ştiţi foarte bine că întotdeauna am fost un om care a spus că este nevoie de echilibru şi de consens. Am încercat să lucrez cu toate instituţiile, dar, din păcate, nu prea am reuşit să lucrez cu Administraţia prezidenţială, cu domnul preşedinte Iohannis. De fiecare dată am văzut că de toate relele era vinovat Guvernul şi că acest Guvern trebuie să plece. M-aş fi aşteptat de la domnul preşedinte să fie preşedintele tuturor românilor şi să dea dovadă de acea imparţialitate pe care trebuie să o aibă fiecare preşedinte al României. Eu cred că pe proiecte importante pentru ţară ar trebui să existe această cooperare şi acest consens, atât cu Administraţia prezidenţială, cu Parlamentul României, cu partidele politice. Să nu uităm că a fost nevoie de un consens atunci când PSD a dus România în Uniunea Europeană sau a dus România în NATO. Fără acest consens pe proiecte importante cred că nu putem face paşi importanţi înainte”.

Șefa actualului Cabinet a terminat „garantând” preşedintelui că Partidul Social Democrat (PSD) se va întări, atenținând, legat de rezultatele pe care social-democraţii le-au obţinut la europarlamentarele din 26 mai, că PSD „a pierdut o luptă, nu a pierdut războiul”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc