AcasăNewsViorel si Andrei Hrebenciuc mai raman cel putin o luna dupa gratii

Viorel si Andrei Hrebenciuc mai raman cel putin o luna dupa gratii

sursa foto: adevarul.ro

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis sa prelungeasca masura de arest preventiv in cazul inculpatilor Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc si Gheorghe Paltin Sturdza.

sursa foto: adevarul.ro

Cei trei sunt urmariti penal in dosarul retrocedarii ilegale a peste 43.000 de hectare de padure, iar magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis propunerea de mentinere a arestului preventiv pana la 22 decembrie.

Decizia ICCJ nu este insa definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta. In acelasi dosar mai sunt urmarite penal nume grele precum senatorul Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta, senatorul Dan Sova, fost ministru pentru relatia cu Parlamentul, sau Adam Craciunescu, director general al Romsilva.

Andrei Hrebenciuc a fost retinut pe 23 octombrie, pentru trafic de influenta si spalare de bani, iar tatal sau, Viorel Hrebenciuc, a fost retinut dupa ce si-a dat demisia din Senat, fiind, de asemenea, acuzat de comiterea mai multor infractiuni economice in celebrul dosar al retrocedarilor ilegale.

Personajele implicate in dosarul retrocedarilor ilegale sunt acuzate ca au prejudiciat statul cu sute de milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger