AcasăNewsViorel Popescu, fost DIRECTOR RATB, retinut de DNA pentru abuz in serviciu!

Viorel Popescu, fost DIRECTOR RATB, retinut de DNA pentru abuz in serviciu!

Viorel Popescu, fost director general al RATB, a fost retinut, vineri, pentru 24 de ore, fiind acuzat de abuz in serviciu. Prejudiciul in acest caz se ridica la 800.000 de euro, pe numele acestuia existand si o propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

DNA arata ca la data de 13.03.2012, intre R.A.T.B. si o societate comerciala, care nu avea drept de asistenta juridica si reprezentare in instanta, a fost incheiat un contract de prestari servicii juridice. Din continutul contractului rezulta ca R.A.T.B., prin inculpatul POPESCU VIOREL, a imputernicit firma respectiva in vederea recuperarii tuturor creantelor de la C.A.S.M.B., in baza unor simple solicitari ale firmei private catre debitoare.

Din actele existente la dosar, reiese ca in contract se specifica faptul ca firma privata avea obligatia de asistare la controlul efectuat de C.A.S.M.B. fata de R.A.T.B., in vederea rambursarii sumelor cuvenite regiei, desi, in realitate, nu a existat si nu se prefigura un astfel de control.

Conducerea R.A.T.B. cunostea clar, la momentul semnarii actelor intocmite de functionarii de specialitate ai regiei, cuantumul sumelor de bani neachitate de C.A.S.M.B., defalcate pe unitati lunare de timp, astfel incat aceste verificari nu se impuneau a fi incredintate firmei private prin contractul indicat, se mai arata in comunicatul DNA.

In baza contractului de consultanta juridica, R.A.T.B. a efectuat plati, nelegale si nefundamentate, in suma totala de 3.657.576,49 lei, aproximativ 820.000 euro, ce reprezinta prejudiciu material adus patrimoniului Regiei Autonome de Transport Bucuresti.

In dosar, cercetarile au fost demarate ca urmare a sesizarii formulate de Corpul de Control al Primului Ministru.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger