AcasăNewsViorel Hrebenciuc scapa de arest, in Dosarul retrocedarilor ilegale

Viorel Hrebenciuc scapa de arest, in Dosarul retrocedarilor ilegale

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, vineri, plasarea in arest la domiciliu a fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc.

Acesta este acuzat de comiterea mai multor infractiuni in Dosarul retrocedarilor ilegale. Printre altele, Hrebenciuc este acuzat ca a intervenit pe langa numerosi functionari publici pentru ca afaceristul Gheorghe Paltin Sturdza sa puna mana, ilegal, pe 43.000 de hectare de padure in Bacau.

Arestat preventiv, alaturi de fiul sau, Andrei Hrebenciuc, Viorel Hrebenciuc a inceput sa colaboreze cu procurorii DNA pentru a-si face viata mai usoara. In cele din urma, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis sa-l elibereze pe Hrebenciuc senior in Dosarul retrocedarilor ilegale, pentru a-l plasa in arest la domiciliu.

O asemenea decizie a fost data si la inceputul saptamanii, dar masura initiala a fost contestata de procurori. Vineri, magistratii au decis sa pastreze decizia initiala, de plasare in arest la domiciliu a lui Hrebenciuc senior, iar de aceasta data avem o decizie definitiva.

Alaturi de cei doi membri ai familiei Hrebenciuc, in dosar au mai fost trimisi in judecata afaceristul Gheorghe Paltin Sturdza, judecatorul Lorand Ordog, Adam Craciunescu, seful Romsilva, judecatoarea Anca Adam, senatorul Tudor Chiuariu, deputatul Ioan Adam si alte peste 20 de persoane.

author avatar
Cristi Ionita
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger