AcasăNewsViorel Hrebenciuc, cel mai ascultat om din Romania!

Viorel Hrebenciuc, cel mai ascultat om din Romania!

Se anunta vremuri tulburi pentru Viorel Hrebenciuc, acesta fiind implicat, „trup si suflet”, in dosarul de coruptie cu cel mai mare prejudiciu estimat vreodata pana acum in Romania, de  peste 300 milioane de euro. Iar apararea acestuia va fi cu atat mai dificila cu cat procurorii anticoruptie si-au facut temele mai bine ca niciodata, cel considerat eminenta cenusie a PSD-ului fiind liderul absolut de audienta in ceea ce priveste volumul intreceptarilor facute de catre DNA in dosarul retrocedarilor.

Se strange latul anchetei in jurul lui Viorel Hrebenciuc

Iar cel cunoscut drept „guzganul rozaliu” a dat dovada de o limbarita greu de explicat pentru experienta sa politica in perioada in care a fost monitorizat de catre procurorii anticoruptie. Astfel ca hora celor trasi dupa el de Hrebenciuc in aceasta ancheta creste pe zi ce trece. Iar dupa ce pe lista scurta au figurat deputatul Ion Adam si chiar liderul senatorilor pesedisti, Ilie Sarbu, DNA a dat drumul la o noua ”sarja” de stenograme, printre cei picati pe tehnica figurand si presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Nechifor.

„Acum sa-l folosesc pe Ilie Sarbu…”

De ani de zile, la „rugamintea” bine platita a colegului de Parlament, actualul deputat conservator Ioan Adam, Hrebenciuc s-a zbatut ca un leu pentru a obtine retrocedarea frauduloasa a nu mai putin de 90.000 de hectare de padure pentru un mostenitor de-al cincilea grad al familiei Sturdza, care nu avea niciun drept in acest sens. Iar dintr-o interceptare din acest an, prezenta in rechizitoriul DNA, reiese ca Hrebenciuc, nervos ca directorul ROMSILVA, Adam Craciunescu, si el inculpat in acelasi dosar, nu reuseste sa gestioneze situatia, ii spune complicelui Dan Constantin Bengescu : ”Gata, acum o sa-l folosesc pe Ilie Sarbu… Sa-l calce pe cap?”. De asemenea, intr-o alta interceptare ambientala, Hrebenciuc insista ca il poate folosi oricand pe socrul premierului sa faca presiuni asupra functionarilor publici care nu vor sa cedeze, propunand chiar sa-l trimita pe Ilie Sarbu „sa intre peste ei in sedinta”!

 

author avatar
Catalin Tache
1.801 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger