AcasăNewsViorel Hrebenciuc, audiat la DNA

Viorel Hrebenciuc, audiat la DNA

Viorel Hrebenciuc iese din închisoare, după 10 luni. Instanța a dat undă verde eliberării condiționate

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc este audiat, miercuri, la sediul din Bucuresti al Directiei Nationale Anticoruptie.

Hrebenciuc este audiat in dosarul CNA, dosar in care este acuzat de posibile fapte de coruptie, respectiv ca ar fi intervenit pe langa personaje importante pentru a-l ajuta pe Gheorghe Stefan, fostul primar de la Piatra Neamt, cu obtinerea licentei pentru postul de televiziune GIGA TV.

In mod oficial, Hrebenciuc este acuzat de „folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid”.

Personajul principal al dosarului este Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului. Laura Georgescu este acuzata de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu (25 de acte materiale) si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (25 acte materiale).

Va reamintim ca Viorel Hrebenciuc se afla in arest la domiciliu in dosarul retrocedarilor ilegale, dupa ce a stat cateva luni si dupa gratii, in arest preventiv.

In dosarul respectiv, fostul deputat a fost trimis in judecata inca din luna ianuarie a acestui an, fiind acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat.

author avatar
Cristi Ionita
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger