AcasăNewsViorel Hrebenciuc, acuzat ca avea bani ascunsi in banci din Elvetia

Viorel Hrebenciuc, acuzat ca avea bani ascunsi in banci din Elvetia

Megascandalul SwissLeaks, care a aratat ca peste 130.000 de celebritati din intreaga lume si-au ascuns banii in Elvetia, pentru a nu plati taxe si impozite, a atins si Romania.

Astfel, Viorel Hrebenciuc, fost lider al Partidului Social Democrat, este unul dintre politicienii romani despre care se spune ca avea bani ascunsi in Elvetia.

Conform riseproject.ro, Hrebenciuc si-a deschis doua conturi la sucursala elvetiana a HSBC in 1996, alaturi de Robert Deutsch, personaj principal in Dosarul „Megapower”, frauda in urma careia statul roman a fost prejudiciat cu peste 11 milioane de dolari.

Sursa amintita precizeaza ca la cele doua conturi aveau acces sotia lui Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, dar si o alta persoana controversata implicata intr-un dosar instrumentat de insusi premierul Victor Ponta in perioada in care era procuror.

La inchiderea conturilor, in 2006, mai existau in jur de 90.000 de dolari, banii din Elvetia nefiind trecuti niciodata de Viorel Hrebenciuc in declaratiile de avere.

Fostul lider al Partidului Social Democrat a fost incarcerat, fiind cercetat in celebrul dosar al retrocedarilor ilegale. Andrei Hrebenciuc, fiul sau, este cercetat si el in acelasi dosar.

author avatar
Cristi Ionita
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger