AcasăNewsVioleta Alexandru anunță revoluția în Primăria Capitalei. Dispar 20 de companii municipale!

Violeta Alexandru anunță revoluția în Primăria Capitalei. Dispar 20 de companii municipale!

Primaria CapitaleiVioleta Alexandru anunță revoluția în Primăria Capitalei. Dispar 20 de companii municipale!

Președintele PNL București a anunțat că vor fi desființate nu mai puțin de 20 de companii care funcţionează la nivelul Primăriei Generale.

Servicii Transport Bucureşti (STB), Trustul Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica sunt singurele companii municipale „iertate”, potrivit Violetei Alexandru, deoarece au fost înfiinţate legal, a precizat ea.

Cele 20 de companii municipale care urmează să dispară „nu sunt justificate, de altminteri şi instanţa a găsit de cuviinţă, prin deciziile pe care le-a luat, să certifice acest lucru”, a spus fostul ministru al Muncii.

„Vom trece la desfiinţarea primei companii înfiinţate de PSD Gabriela Firea: Compania turistică Bucureşti. Continuăm cu celelalte companii, până la 20 de companii care vor fi desfiinţate. Patru dintre ele, înfiinţate legal, vor fi eficientizate pe baza legislaţiei privind guvernarea corporativă. Consiliul de Administraţie şi managerii în cursul acestui an, vor fi angajaţi prin concurs. Cele patru companii care vor rămâne – STB ,Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica – vor avea curând o nouă conducere cu un mandat clar de a organiza procesul de selecţie competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii. Restul companiilor vor fi desfiinţate”, a anunţat Violeta Alexandru, duminică, într-o conferință de presă.

Procesul de desființare va dura până la doi ani

Ea a precizat că fiecare procedură de dizolvare care va trece sub forma unui proiect în Consiliul General are susţinerea consilierilor USR PLUS, iar întreaga procedură de desfiinţare ar urma să fie încheiată în doi ani.

Andrei Badiu, şef al comisiei care monitorizează companiile de la nivelul Primăriei Capitalei, spune că primarul general susţine demersul.Nicușor Dan s-a exprimat clar că aceste companii vor fi plătite pentru serviciile prestate, că acei oameni care lucrează acolo şi care sunt profesionişti îşi vor putea găsi în cadrul direcţiilor primăriei, sau sub alte forme, un loc de muncă, dar am serioase dubii că acei manageri care au condus aceste companii îşi vor mai găsi locul, în viziunea noastră, a ce înseamnă serviciile care se vor presta către Primărie. Asemenea manageri nu ar trebui să mai ocupe vreodată o funcţie de conducere într-o companie. Nu au condus nimic, doar au tocat bani, au tocat banii publici şi serviciile prestate au fost jalnice”, a afirmat Badiu.

author avatar
Andreea Vlad
306 afisari

2 COMENTARII

  1. După ce ca nu a făcut nimic pt pensionari doar a plimbat hârtii și vorbe, a dat totul peste cap acum se apuca de alte domenii sa le ducă în râpă. O habarnista pusa doar pe distrugere.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger