AcasăNewsViolentele continua in Egipt! Hollande si Merkel ameninta cu interventii in forta

Violentele continua in Egipt! Hollande si Merkel ameninta cu interventii in forta

Luptele de strada din Egipt, dintre sustinatorii si rivalii fostului presedinte Mohammed Morsi, s-au transformat, vineri, intr-o noua zi sangeroasa.

Inca de la primele ore ale diminetii, cele doua grupari rivale au luat cu asalt centrul capitalei Cairo, dar s-au duelat in teritoriu si pentru cucerirea altor orase.

Reprezentantii „Fratiei Musulmane”, dar si politistii au tras cu mitraliere kalasnikov in stanga si in dreapta. In plus, televiziunea egipteana sustine ca s-au folosit si dispozitive explozive.

Ca in fiecare zi de la inceputul violentelor s-a trecut si la numaratul de victime. Primele informatii arata ca un politist a fost ucis in Cairo, alte 13 persoane fiind ucise in Ismailia si Damietta.

S-au inregistrat focuri de arma inclusiv in Alexandria sau in Hurghada, unul dintre cele mai importante centre turistice din Egipt.

Conform euronews.net, Francois Hollande, premierul Frantei, si Angela Merkel, cancelarul Germaniei, si-au instiintat conationalii aflati in Egipt, cei mai multi ca turisti, ca ar fi cazul sa paraseasca tara din cauza violentelor.

In plus, cei doi politicieni iau in calcul inclusiv posibilitatea ca fortele internationale sa fie nevoite sa intervina in Egipt pentru a restabili pacea.

author avatar
Cristi Ionita
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger