AcasăNewsViolente la protestul fermierilor din fata Guvernului

Violente la protestul fermierilor din fata Guvernului

(foto: agroromania.manager.ro)

Circa o mie de fermieri protesteaza, miercuri, in fata Guvernului, cerand demiterea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. Manifestarile au degenerat in momentul in care un grup de protestatari a aruncat cu un gard de protectie in jandarmii aflati la fata locului pentru mentinerea ordinii.

(foto: agroromania.manager.ro)

Oamenii legii au fost nevoiti sa intervina cu gaze lacrimogene, iar doi manifestanti au fost ridicati si dusi la sectia de politie. Fermierii au vrut sa dea la o parte gardurile de metal pentru a-i forta pe cei din Guvern sa vina sa discute cu ei si sa le asculte problemele, conform rtv.net. Jandarmii au intervenit si a fost nevoie de gaze lacrimogene pentru a-i linisti pe manifestantii care devenisera violenti.

Protestatarii au adus cu ei mai multe bannere cu mesaje precum: „Mancarea este puterea omului”, „Sa va fie rusine ca ati distrus agricultura”,”Cerem demisia ministrului Agriculturii” sau „Ati promis investitii in agricultura. V-am votat, ne-ati inselat!”. Agricultorii poarta veste verzi inscriptionate cu mesajul „SOS, salvati agricultura Romaniei” si au venit din mai multe judete ale tarii – Teleorman, Brasov, Bacau, Botosani, Ialomita, Covasna, Constanta. Protestul a fost organizat in parcarea Guvernului, aceasta fiind imprejmuita de garduri de protectie, dar si de un cordon de jandarmi.

author avatar
Andra Nesu
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger