AcasăNewsViolente la Madrid: Mii de tineri protesteaza fata de costurile exorbitante ale...

Violente la Madrid: Mii de tineri protesteaza fata de costurile exorbitante ale vizitei Papei!

Captura foto euronews

Peste 5000 de spanioli s-au adunat in piata Porta de Sol din Madrid, unde au scandat lozinci impotriva vizitei Suveranului Pontif, vizita ale carei costuri sunt estimate la 100 de milioane de euro. Violentele au inceput cand fortele de ordine au incercat sa disperseze multimea. 15 persoane sunt ranite, potrivit agentiilor internationale de presa.

Captura foto euronews

Oamenii sunt nemultumiti de costul exorbitant al vizitei la Madrid a Papei Benedict al 16-lea, in contextul in care tara se confrunta cu o criza economica acuta. Costurile vizitei Suveranului Pontif sunt estimate la 50 de milioane de euro, la care se adauga sumele necesare asigurarii securitatii de catre fortele de ordine care ar putea creste bugetul la 100 de milioane de euro.

Protestatarii au intrat in centrul vechi al orasului strigand  „Nimic pentru Papa din taxele mele!”.  „Costa o gramada de bani statul spaniol care trece printr-o perioada proasta”, a declarat Rosa Vaszuez, de 55 de ani, din randurile protestatarilor, potrivit BBC Online.

Sase persoane au fost retinute, iar alte 15 au fost ranite.
Miercuri, politistii spanioli au arestat un tanar mexican, student la chimie, care avea de gand sa atenteze impotriva manifestantilor care sunt critici faţtade vizita Suveranului Pontif. Mexicanul planuia sa-i atace cu gaz si substante chimice pe participantii la mars.
Benedict al 16-lea va sosi joi la Madrid pentru o vizita de patru zile.

Stire in curs de actualizare!

 

 

173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger