AcasăNewsVIOLENTE LA ISTANBUL. Politia a preluat controlul asupra Pietei Taksim!

VIOLENTE LA ISTANBUL. Politia a preluat controlul asupra Pietei Taksim!

Piata Taksim, din Istanbul – centrul miscarii de protest impotriva Guvernului, care afecteaza Turcia de 12 zile, a fost luata cu asalt de zeci de politisti antirevolta, care au folosit grenade si lacrimogene.

Dupa 12 zile de protest in Piata Taksim, politistii, urmati de vehicule blindate prevazute cu tunuri de apa, au luat cu asalt baricadele ridicate de manifestanti pe anumite bulevarde ce duc spre piata.

Guvernatorul Istanbulului Hüseyin Avni Mutlu a subliniat ca obiectivul operatiunii nu este indepartarea manifestantilor, motiv pentru care autoritatile nu s-au indreptat spre Parcul Gezi, adiacent pietei, unde sute de protestatari si-au instalat corturile. „Intentia noastra este sa indepartam pancarte si desene din piata. Nu avem alt obiectiv”, a anuntat Mutlu, intr-un mesaj postat pe Twitter.

Totodata, guvernatorul i-a indemnat pe manifestanti sa se fereasca de posibile fapte ale unor provocatori: „Nu ne vom atinge in niciun caz de Parcul Gezi, iar (in Piata) Taksim nu va vom atinge absolut deloc. Incepand din aceasta dimineata, sunteti incredintati fratilor vostri politisti”.

Numerosi protestatari s-au imprastiat pe strazile din apropierea Pietei Taksim si au ripostat aruncand cu pietre si cocteiluri Molotov spre politisti, care au inceput sa utilizeze tunuri cu apa, noteaza zaman.com.tr.

Foto: zaman.com.tr

author avatar
Alina Costache
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger