AcasăNewsViolente la Cairo: Ambasada Israelului atacata de manifestanti, ambasadorul Levanon a parasit...

Violente la Cairo: Ambasada Israelului atacata de manifestanti, ambasadorul Levanon a parasit Egiptul

foto:ziare-pe-net.ro

Mii de persoane au manifestat violent la Cairo, o parte dintre ei intrand cu forta in sediul ambasadei Israelului in Egipt, aruncand in strada documente. Zidul construit in jurul ambasadei a fost partial distrus de grupuri de demonstranti furiosi. Ambasadorul israelian in Egipt a parasit sambata dimineata capitala Egiptului, impreuna cu familia, la bordul unui avion.

foto:ziare-pe-net.ro

Demonstrantii au reusit sa patrunda noaptea trecuta in sediul ambasadei israeliene de la Cairo, distrugand documente oficiale, dupa ce au daramat o parte din zidul inalt de peste doi metri, construit recent in jurul cladirii, folosind ciocane si alte unelte improvizate, potrivit Mediafax. Ambasada se afla la ultimele etaje ale unei cladiri din Giza, cartier din Cairo.

Ambasadorul Israelului in Egipt, Yitzhak Levanon, si-a luat familia si a parasit, sambata dimineata, capitala egipteana, la bordul unui avion.

Relatiile dintre Israel si Egipt au ajuns intr-un moment delicat dupa ce, luna trecuta, cinci politisti egipteni ar fi fost ucisi chiar de serviciile de securitate israeliene, in Eliat, la frontiera cu Egiptul.

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger