AcasăNewsVinul miliardarului Patriciu, vandut la pret de ”Babanu”

Vinul miliardarului Patriciu, vandut la pret de ”Babanu”

Licitatia vinurilor de colectie din pivnitele restaurantului Heritage i-a adus lui Dinu Patriciu 16.000 euro, adica exact cat ar fi fost chiria locatiei pe doua luni.

Colectia de vinuri rosii vanduta aproape pe nimic

In 2007, Dinu Patriciu i-a permis fiicei sale, Ana Patriciu, sa cheltuie doua milioane de euro pentru deschiderea, amenajarea, inchiderea si redeschiderea unui restaurant de fite in buricul Bucurestiului, pe numele sau Heritage.

Dinu Patriciu pune ban pe ban sa salveze afacerile familiei

Numai chiria pe spatiul din strada Polona oscila, anul trecut, intre 8 si 9.000 euro pe luna. Ca sa atraga clienti a tocmit pe unul dintre bucatarii cotati cu 3 stele Michelin, Juan Amador, care a demarat proiectul gastronomic. Degeaba!

Mercedesul Cabrio, fabricat in 1953, s-a vandut cu doar 140.000 euro

Totul s-a dus pe apa sambetei, iar duminica a lichidat si colectia sa de vinuri rosii si o sticla de cognac la unul din evenimentele organizate la Mamaia de casa de licitatii Artmark.

Nici masinile de colectie scoase la licitatie n-au avut prea mare cautare

Astfel ca vinuri celebre, cu nume ca Chateau Lafite, Chateau Pontet Canet, Chateau Calon Segur, Chateauneuf-du-Pape si altele s-au adjudecat la suma de 16.000 de euro, de la un pret de pornire de 6.000 euro. Cum ar veni, in medie s-au vandut cu un pret putin peste 80 de euro bucata. Foarte slabut! Daca mai astepta putin, putea ajunge la pretul real al unei butelii de “Babanu”. Mai bine consuma vinurile in familie sau cu bancherii care i-au fost actionari la restaurant, zau daca nu!

Si dincolo era „ieftin”…

Nici licitarea masinilor de colectie nu a mers grozav, asta in conditiile in care, in strainatate, pasionatii platesc milioane. Evenimentul din Capitala a acumulat in total de 1.066.240 de euro, o suma impresionanta pentru romani, dar modesta fata de licitatiile efectuate in Europa sau SUA. Monopostul Formula 1 Ferrari F399, condus de Michael Schumacher in sezonul 1999, a fost adjudecat cu 177.000 euro, iar un Mercedes 300 Cabrio, „Adenauer”, 1953, s-a cumparat cu 140.000 de euro. De asemenea, Lincoln Continental, 1947, “masina lui Don Corleone” s-a dat cu 42.500 de euro, iar un Morgan Plus 4, 1960, masina lui Catherine Deneuve, cu 37.500 euro.

author avatar
Manuela Golea
1.460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger