AcasăNewsVintu si Liviu Luca, urmariti penal pentru delapidare si spalare de bani

Vintu si Liviu Luca, urmariti penal pentru delapidare si spalare de bani

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si liderul sindical Liviu Luca sunt urmariti penal, alaturi de alti sefi ai Petrom pentru delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani, fiind acuzati ca au prejudiciat statul cu 12 milioane de euro.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au anuntat, marti, faptul ca au inceput urmarirea penala fata de Sorin Ovidiu Vintu, om de afaceri, Liviu Luca, lider sindical, si alti sefi ai Petrom, care sunt acuzati de delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani, acestia fiind acuzatia ca au creat un prejudiciu in valoarea de 12 milioane de euro.

„In fapt, s-a retinut ca invinuitii au constituit un grup infractional organizat, care a actionat in scopul delapidarii patrimoniului Asociatiei Salariatilor din cadrul S.N.P. Petrom S.A. – Petrom, in modalitatea insusirii, pentru societatea nerezidenta Elbahold Ltd., a unei parti din activul patrimonial pe care-l detinea, fapt realizat prin diminuarea participatiei detinute la S.C. Petrom Service S.A., de la 50% la 25% din actiunile emise. Pentru realizarea acestui obiectiv au fost utilizate sume de bani apartinand Asociatiei Salariatilor din cadrul S.N.P. Petrom S.A. – Petrom si ale membrilor acesteia. Urmare a activitatii infractionale, patrimoniul Asociatiei Salariatilor din cadrul S.N.P. Petrom S.A. – Petrom a fost prejudiciat cu suma de aproximativ 12.000.000 Euro”, se arata intr-un comunicat al DIICOT, publicat pe site-ul institutiei.

Alaturi de cei doi, procurorii DIICOT ii mai ancheteaza si pe Supeala Gheorghe, Bohâlteanu Ioan, Tanasescu Nicolae, Petrovici Elena, Comanescu Gabriel Valentin, Ciocanelea Florin Radu, Nache Emil, Anagnastopol Zizi, in calitate de reprezentanti ai conducerii executive a fostei S.C. Petrom Service S.A., si Turcan Octavian, in calitate de imputerniciti ai societatilor off – shore Comac Ltd., Stone Com Ltd si Elbahold Ltd.

author avatar
Ionut Zgimbau
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger