AcasăNewsVine URGIA în România! Un nou ciclon peste ţara noastră. ANM anunţă...

Vine URGIA în România! Un nou ciclon peste ţara noastră. ANM anunţă zonele afectate

ciclonUn nou ciclon mediteranean ameninţă România. Cum va fi influenţată prognoza meteo / Meteorologii au emis cod PORTOCALIU de ploi și grindină

S-a răcit vremea în România. În unele zone temperaturile au ajuns la limita înghețului. Temperaturile se prăbușesc, iar la munte vor fi lapoviță și ninsori.

Valul de aer polar îşi face de cap.

Se manifestă fenomene extreme

Elena Mateescu, directorul ANM, spune că în zilele următoare vom avea parte de o vreme răcoroasă, iar unele zone ale țării chiar lapoviță și ninsoare.

Pe parcursul acestei săptămâni, din punct de vedere termic, contăm pe o vreme mai răcoroasă față de perioada din calendar, în cea mai mare parte a țării, chiar o vreme în care temperaturile maxime pe parcursul zilelor următoare se vor situa ușor sub mediile specifice datei din calendar în partea de sud, sud-est, est a țării, acolo unde nici astăzi nu am depășit 18-19 grade în timp ce în nord, nord-vest ne apropiem de mediile datei din calendar, așa cum s-a întâmplat și astăzi, cu 22-23 de grade.

Din punct de vedere al regimului de precipitații, o vreme în general instabilă. Este posibil să consemnăm, începând de mâine, în zona montană dar și submontană, precipitații, iar la altitudini mai mari de 1800 m, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În zonele mai joase de relief, în majoritatea regiunilor, precipitații sub formă de ploaie. Aversele vor fi și însoțite de intensificări ale vântului care pot depăși la rafală viteze de 50-55 km/h”, a declarat Elena Mateescu la Romania TV.

Maxime între 14 și 22 de grade Celsius

Cât mai durează vremea rea?

„Rămânem cu o vreme mai rece decât normalul și în zilele viitoare, maxime între 14 și 22 de grade la nivelul întregii țări. Cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice. 

Situația aceasta așteptăm să se schimbe spre sfârșitul săptămânii, iar săptămâna viitoare să aducă temperaturi apropiate de normalul perioadei.

Sperăm ca la sfârșitul săptămânii în general să înregistrăm maxime între 20 și 26 de grade. Precipitațiile vor fi puține în zilele viitoare”, a declarat Florinela Georgescu, director general ANM.

author avatar
Andrei Ștefan