AcasăNewsVine Pastele! Intreaga lume se pregateste de razboi

Vine Pastele! Intreaga lume se pregateste de razboi

Frenezia razboiului pare sa cuprinda marile puteri, chiar inainte de sarbatoarea Pastelui, care ar fi trebuit sa aduca macar ganduri de pace.

Surse militare sustin ca rusii au stabilit un comandament in sediul Ambasadei de la Beirut, Liban, pentru a monitoriza indeaproape conflictul din Siria .

Rusii muta la Beirut, americanii in Iordania

Rachetele Patriot au fost mutate in Iordania

La sfarsitul saptamanii trecute, adjunctul ministrului rus de Externe, Mihail Bogdanov, s-a intalnit in cadrul comandamentului cu aliatul sau, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, arata surse israeliene. Rusia estimeaza ca SUA vor interveni curand in razboiul civil din Siria, pentru a ajuta la „debarcarea” lui Bashar al-Assad. In afara faptului ca SUA au admis ca optiunea interventiei militare este pe masa, au si dispus mutarea sistemelor de rachete Patriot din Arabia Saudita si din Kuweit, in nordul Iordaniei. Ceea ce inseamna ca Iranul nu mai e o amenintare „iminenta”.

Israelul „fortat” sa intervina

Avioane israeliene zboara preventiv deasupra Damascului

Fostul ministru israelian al Apararii, Ben Eliezer, a declarat ca este uimit de lipsa de atitudine a intregii lumi fata de genocidul care are loc in Siria si, in perspectiva ca Bashar sa foloseasca din nou arme chimice,  „Israelul este obligat sa intervina in razboiul din Siria”. Zis si facut! Pe baza unei informatii ca Hezbollahul ar fi cerut interceptoare SA-17 lui Bashar, avioane israeliene de lupta survoleaza Siria, pana deasupra Damascului, ca nu cumva transferul sa aiba loc. Intre timp, premierul Siriei, Wael al-Halqi, a scapat dintr-un atentat care a vizat convoiul din care facea parte, in capitala Damascului, una din garzile de corp fiind ucisa.

China, miscari de trupe in toate directiile

China, miscari de trupe in toate directiile

China a ordonat miscari de trupe si unitati blindate la granita cu aliata sa, Coreea de Nord, in eventualitatea unui razboi in Paninsula Coreeana. Are propriile conflicte.  Tocmai a desfasurat o nava dotata cu sistem antiracheta orientat catre coastele Taiwanului si a trimis 40 de avioane de lupta spre Insulele Senkaku, disputate cu Japonia si a somat Filipinele sa-si retraga toate facilitatile de pe insule. Atat Taiwanul, cat si Filipine au declarat ca au pretentii asupra insulelor disputate.

Institutiile libiene asediate de grupuri inarmate

Institutiile libiene asaltate de grupuri inarmate

Premierul libian, Ali Zeiden, a lansat un apel catre populatie, cerand sa sprijine Guvernul in fata „grupurilor inarmate care vor sa destabilizeze tara”. Ministerul de Interne, sediul Televiziunii nationale si Ministerul de Externe din Tripoli au fost tinta unor grupuri inarmate, care le-au asediat. Indivizii inarmati, care incercuisera Ministerul de Externe si i-au impiedicat pe functionari sa acceada la birouri, au cerut inlaturarea responsabililor si ambasadorilor care au servit fostului regim al lui Moammar Ghaddafi.

author avatar
Adina Mutar
3.306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger