AcasăNewsVine marea criza economica!

Vine marea criza economica!

Un miliardar american anunta falimentul multor tari, a majoritatii bancilor, inchiderea spitalelor si prabusirea sitemului de invatamant superior.

La sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor va debuta o criza financiara majora, spune marele investitor Jim Rogers,  cel care a fondat in anii ’70 Quantum Fund, impreuna cu George Soros.

Un miliardar american anunta falimentul multor tari a majoritatii bancilor inchiderea spitalelor si prabusirea sitemului de invatamant superior

Datoriile sunt mai mari decat acum 10 ani si de aceea si socul va fi mai mare, iar bancile centrale nu vor mai putea face nimic. Vor fi tari in faliment si vor disparea institutii foarte vechi, precum muzee, spitale, universitati si banci. Sa ne pregatim pentru ce este mai rau! Acesta este avertismentul unuia dintre cei mai experimentati investitori din pietele financiare mondiale, Jim Rogers anticipand ca un crah bursier va premerge o criza economica majora, cea mai mare din ultimii zeci de ani. Va fi mai rau decat in 2007, pentru ca bursa va cadea si mai de sus. Momentul este aproape, dar Rogers nu stie care va si fi factorul declansator. Cel mai probabil, ar fi un faliment care sa antreneze panica investitorilor ca va urma o spirala a imposibilitatii de plata a datoriilor. Poate fi, de exemplu, falimentul unui fond de pensii, spune Rogers. Cat de mare va fi crahul? „Va fi cel mai rau!”, mai spune Rogers. Si nu este o opinie singulara. Nu mai departe de saptamana trecuta, Bill Gross, cel care la PIMCO a avut active in administrare de 2.000 miliarde dolari, declara ca se asteapta sa vina o noua criza, iar aceasta sa fie mai grava decat cea din anul 2008.

author avatar
Catalin Dumitrescu
913 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger