AcasăNewsVine iarna! Meteorologii avertizeaza: Urmeaza zile cu ninsori si temperaturi scazute!

Vine iarna! Meteorologii avertizeaza: Urmeaza zile cu ninsori si temperaturi scazute!

S-a emis o nouă avertizare de ninsori. Cum va fi vremea în Capitală, de 1 decembrie

Cu o saptamana inainte de 1 decembrie, toamna lasa loc iernii. Conform meteorologilor, in urmatorul interval vor cadea precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare in mai multe zone din tara, nu doar la munte, iar mercurul din termometre nu va mai urca la valorile de zilele trecute.

Astfel, ANM a emis o informare, valabila in intervalul luni,  25 noiembrie, ora 02 – joi, 28 noiembrie, ora 08. In aceste cateva zile, vremea va fi mai rece decat in mod normal la aceasta data calendaristica. Potrivit meteorologilor, termometrele vor arata cu circa 5 grade mai putin decat mediile climatologice ale lunii noiembrie, iar noptile vor fi geroase, cu temperaturi sub zero grade, chiar si -10 grade, in estul Transilvaniei.

Pe langa aceasta racire a vremii, locuitorii mai multor zone din tara vor avea de infruntat primele ninsori din acest an. Specialistii au anuntat ca incepand din noaptea de duminica spre luni, dar mai ales in prima zi a saptamanii viitoare, precipitatiile iau aspect de lapovita si ninsoare. Initial vor cuprinde zonele montane, unde si vantul va sufle mai puternic, viscolind ninsoare, pentru ca mai apoi sa se extinda si in vestul, nordul si centrul tarii. Vantul va avea intensificari si in zonele de est si sud-est – rafalele fiind posibil sa atinga si 55-65 km/h.

Si, semn ca iarna e decisa sa-si intre in drepturi inainte de primele zile ale lunii decembrie, specialistii au anuntat ca ninsorile se vor mentine si pe parcursul zilelor de marti si miercuri, fiind posibil, in sud-vest si local in sud, sa se depuna un strat semnificativ de zapada.

862 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger