AcasăUtileMeteoVine iarna în România. Cod portocaliu de ninsori și viscol. ANM, alertă...

Vine iarna în România. Cod portocaliu de ninsori și viscol. ANM, alertă de vreme rea!

cod-portocaliu-de-ninsoriVine urgia! Cod PORTOCALIU de ninsori și viscol puternic

Meteorologii de la ANM ne anunţă că urmează două zile cu temperaturi extrem de scăzute, precipitații și vânt puternic. Sunt așteptate de asemenea ninsori, inclusiv în Bucureşti.

Jumătate din țară va fi sub cod portocaliu și galben de ninsori și viscol. O masă de aer arctic va lovi sud-estul Europei.

Cod galben de vânt și ninsori

Prima avertizare cod galben de vânt și ninsori viscolite intră în vigoare de astăzi, de la ora 10.00 și va fi valabilă până la ora 18.

Vor fi ploi care treptat, începând din această noapte, se vor transforma în ninsoare. In Capitala va fi lapoviță. Temperaturile vor ajunge chiar și la minus 8 grade Celsius.

„Ninsorile vor fi consistente dar relativ extinse în județele din sudul Moldovei, estul Munteniei, dar și în toată zona Dobrogei și tot aici vor fi și cele mai puternice intensificări ale vântului.

Rafalele vor depăși chiar și 85km/h și totodată ne așteptăm ca vizibilitatea să fie considerabil căzută, chiar și sub 50 de metri.

În același timp, intensificări ale vântului vor fi și în zonele vizate de codul galben”, a spus Oana Păduraru, meteorolog de serviciu ANM.

Aşadar, ANM a emis o avertizare cod portocaliu de viscol pentru sud-estul țării. Avertizarea a intrat în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 02.00, până duminică, la ora 16.00.

Când va pleca ciclonul din România?

Un ciclon mediteranean periculos va afecta o mare parte din sud-estul Europei, inclusiv România, la sfârșitul acestei săptămâni.

Conform Elenei Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) vineri, 24 noiembrie, în sudul țării vom mai avea temperaturi de 15-16 grade Celsius, în timp ce în restul regiunilor vremea va fi normală din punct de vedere termic.

Sâmbătă și duminică vom avea o vreme în răcire pentru că maximele nu vor mai depăși opt-nouă grade iar minimele vor fi preponderent negative, -10 grade în depresiuni și până la cel mult -1 grad în zona litoralului”, a explicat directorul ANM.

„Duminică, în prima parte a zilei, vom mai avea intensificări ale vântului precum și ninsori viscolite, treptat ciclonul se va îndepărta.

De perspectivă, pentru debutul săptămânii viitoare, o vreme rece. Se răcește azi accentuat comparativ cu ziua precedentă.

Luni, nu mai mult de -3, -4 grade la orele amiezii, precipitațiile vor fi puține”, a declarat un alt meteorolog ANM.

author avatar
Andrei Ștefan
363 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger