AcasăUtileMeteoVine iarna în Bucureşti. Vremea se răceşte în toată ţara! Unde vor...

Vine iarna în Bucureşti. Vremea se răceşte în toată ţara! Unde vor fi temperaturi scăzute, ploi, lapoviţă şi zăpadă

furtuna

Meteorologii de la ANM ne anunţă că iarna se instalează în România. Vremea se răceşte în Bucureşti, iar temperaturile scad considerabil.

Se anunţă ploi, lapoviță și ninsoare în Bucureşti.

Va bate şi vântul puternic

Sâmbătă, cerul va fi noros și va ploua (cantități de apă de 15…20 l/mp), iar în a doua parte a nopții, trecător vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va avea intensificări mai ales seara și noaptea cu rafale de 50…55 km/h. Temperatura maximă, mai coborâtă decât în ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.

Cod galben de precipitaţii

În perioada 18 noiembrie, ora 08.00 – 19 noiembrie, ora 10.00, în jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vremea – duminică, 19 noiembrie

În Capitală cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla cu o viteză de până la 15 km/h, iar indicele UV va fi de 2 din 11. Temperatura maximă va fi de 10 de grade Celsius, iar cea minimă de -2 grade Celsius.

La munte cerul va fi înnorat, indicele UV va fi de 1 din 11, iar vântul va sufla cu 15 km/h. Temperatura maximă va fi de 2 grade Celsius, iar cea minimă de -2 grade Celsius. Sunt șanse minime de precipitații.

author avatar
Andrei Ștefan