AcasăNewsVine din nou Marea Criza, UE nationalizeaza bancile

Vine din nou Marea Criza, UE nationalizeaza bancile

Christine Lagarde avertizeaza ca noua criza va lovi toate statele

Sefa FMI avertizeaza ca economia mondiala va fi maturata in 2012 de o criza devastatoare. Nu va scapa nicio tara, iar statele UE ar putea  nationaliza zeci de banci.

Christine Lagarde avertizeaza ca noua criza va lovi toate statele

Directorul Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, a avertizat ca economia mondiala are aceleasi caracteristici ca si in vremea Marii Crize din anii ‘30.  “Nu exista nicio economie a lumii, fie ca e vorba despre tari sarace, piete emergente sau state avansate, care sa fie imune la criza care nu numai ca se extinde, dar care prinde amploare”, a declarat Lagarde pentru Financial Times.

Avertisment pentru Apple

Analistii Saxo Bank au atras atentia asupra faptului ca adancirea crizei in 2012 ar putea duce la rasturnari de pozitii in topul marilor companii.  Astfel, este de asteptat ca firme precum Apple sa inregistreze scaderi drastice ale valorii actiunilor pe burse.  Concret, Saxo Bank estimeaza ca titlurile Apple vor pierde 50% din valoare, pe fondul crizei economice si a concurentei dintre firmele de profil, printre care Samsung, Nokia, Amazon, Google si Microsoft.

Solutie pentru salvarea marii finante

Analistii Saxo Bank sustin ca anul viitor am putea asista si la decizii dure pe piata financiar-bancar. Astfel,  numeroase banci care sunt prea mici pentru a supravietui vor falimenta, in vreme ce altele, care sunt prea mari pentru a fi lasate sa se prabuseasca, vor fi preluate de guvernele statelor in care au sediul central. De fapt, nationalizarea bancilor in UE a inceput deja, prin preluarea in ultimele luni de catre statul elen a doua banci private intrate in faliment.

Un trilion de dolari si criza e uitata in SUA

SUA a tiparit ”maruntis” de un trilion de dolari

Senatul american a aprobat recent o lege care prevede cheltuieli de aproape 1.000 miliarde (un trilion) de dolari. Congresul SUA a evitat astfel, pentru a patra oara in acest an, incetarea platilor pentru serviciile asigurate de stat, printre care cele de sanatate sau educatie.

author avatar
Arpad Dobre
614 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger