AcasăNewsVin sobolanii! Sectorul 5 ramane fara salubrizare

Vin sobolanii! Sectorul 5 ramane fara salubrizare

“Primarul cultivat” al Sectorului 5 al Capitalei a dat dovada de mult curaj cand s-a “batut” pentru a prelua serviciul de salubrizare la administratia locala. Insa la cum stau lucrurile in cazul demersurilor facute pana acum in acest sens, speram sa fie doar curaj si nu golanie. Pentru ca, la aceasta ora, in Sectorul 5 nu mai face nimeni curatenie. Adica DEZASTRU. Mizerie, sobolani, haos.

Sectorul 5 este singurul din Capitala care nu are serviciu propriu de salubrizare si deszapezire, colectarea deseurilor de la populatie, precum si ridicarea gunoiului de pe strazi, si degajarea zapezii fiind facute de o firma privata, contractata de Primaria Capitalei. Odata ajuns primar, Daniel Florea, fost judecator, avocat si apoi deputat, s-a batut cu pumnii in piept si a promis ca Sectorul 5 nu va mai arata, vezi Doamne, ca pe vremea lui Vanghelie, preluand, astfel, salubrizarea in administratia locala. Insa aceasta ambitie a noului primar ii lasa, cel putin pentru o perioada, pe bucurestenii din Sectorul 5 sa inoate in gunoaie, la propriu.

Sambata noaptea cifrele o iau razna

Concret, pe 1 octombrie, atentie deci, sambata, la 1.00 noaptea, Primaria Sectorului 5 a lansat pe eLicitatie.ro un anunt de participare – acord cadru servicii de salubrizare si deszapezire, pentru o durata de 12 luni. Asadar, in week-end, in creierii noptii, se lanseaza oferta. Asta ar fi prima ciudatenie. A doua: valoarea contractului. Din nou atentie: valoarea minima a acordului cadru este de 31.882.757,23 lei fara TVA, iar valoarea maxima este de 70.367.661,41 lei fara TVA. Adica nu 33 sau 35 de milioane, hai si 50. Nu, dom’le, direct 70 de milioane! Ca tot nu are primaria buget. Apropo, chiar, de unde buget? Cum si de unde bugeteaza Primaria Sectorului 5 atata banet? Ca Daniel Florea spune, ce-i drept, ca va face niste eforturi bugetare, prioritazand niste chletuieli pe acolo prin sector, dar, totusi, asa eforturi (de 70 de milioane de lei fara TVA) sunt greu de facut. Acum spuneti si dumneavoastra: sa fie hotie sau prostie?

Vechiul operator, trimis acasa

Colac peste pupaza, pardon gunoi, si vechiul operator a fost pus pe liber. Odata cu lansarea licitatiei, firma de salubrizare contractata de Primaria Municipiului Bucuresti, care facea pana acum curatenie in Sectorul 5, a fost anuntata ca respectivul contract s-a incheiat, desi documentul este in vigoare pana pe 15 octombrie. Va dati seama? Pana se incheie licitatia (termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19.10.2016), pana se adjudeca etc,  pana ce compania castigatoare se orienteaza in teritoriu (pe romaneste, pana invata strazile) in sectorul cel mai amarat al Capitalei va domni Maria Sa GUNOIUL.  Chiar, pe strada din sectorul 5 unde locuieste presedintele Klaus Iohannis cine strange gunoiul pana la incheierea licitatiei?

Curatenia, pe mana detinutilor

Vadit incurcat de realitatea din teren, “primarul cultivat” Daniel Florea incearca sa mai dreaga busuiocul cu ajutorul detinutilor. Are in plan incheierea unui protocol cu Administratia Penitenciarelor. Adica ANP sa puna la dispozitia  Primariei Sectorului 5 un numar de puscariasi care sa adune muntii de gunoi ce se vor strange zilele acestea. Poate, totusi, nu e o idee rea, avand in vedere ca pentru multi detinuti Sectorul 5 reprezinta “acasa”.

author avatar
National
748 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger