AcasăNewsVin şi trenurile CFR-ului în secolul XXI? O locomotivă ar fi atins...

Vin şi trenurile CFR-ului în secolul XXI? O locomotivă ar fi atins viteza de 210km/h. Pe ce tronson?

O locomotivă a CFR a atins viteza de 210 km/h pe linia de testare de la Făureni, unul dintre cele mai mari inele feroviare din Europa Centrală și de Est.

Proba s-a desfăşurat pe inelul feroviar al AFER de la Făurei, județul Brăila, unul dintre cele mai mari inele feroviare din Europa Centrală și de Est.

Problema e infrastructura

După lucrările de reparații la suprastructura feroviară și instalațiile aferente liniei de contact pe Inelul Mare Făurei (13,7 km), s-a efectuat cursa de probă cu o locomotiva CFR care a atins viteză maximă de circulație de 210 km/h.

Centrul de Testări Feroviare Făurei a fost construit în 1978 și este singurul Centru din România pentru încercări dinamice ale vehiculelor feroviare cu viteza maximă de 200 km/h.

Cu investiţii, s-ar atinge viteza de 250 km/h

Mai mult, viteza maximă de testare ar putea crește la 250 de km/h dacă ar avea loc investiții.

Centrul de Testări Feroviare Făurei a fost construit în 1978 și este singurul centru din România pentru încercări dinamice ale vehiculelor feroviare cu viteza maximă de 200 km/h.

author avatar
Andrei Ștefan
550 afisari

7 COMENTARII

  1. Oare n-a sesizat nimeni că asta e ruta spre Ucraina, singura cale ferată modernizată în România în ultimii 30 de ani, ba și în timp record, într-un an de zile?
    Că dacă era ruta cadrelor didactice care făceau naveta, îi punea gubernia Măciucă și Ciolanu să meargă pe tren, ca indienii sau cu drezina.
    Avea dreptate guvernatorul: Ro e un stat eșuat, dar statul nu are nimic a face cu poporul român. Este un organ parazitar aparte, care conduce cu cu tancuri și putere economică străină, pentru străini.
    Ridică-te Gheorghe, ridică-te Ioane!

  2. Testarea s-a realizat pe o linie special pregătită, locomotiva nu avea atașat nici măcar un vagon.

  3. Prinde 250 km h cum prinde Kinjalu rusesc 10 mach pe 10 15 m apoi revine la 40 km h. .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger