AcasăNewsVin imigranții! Statul român se obligă să le dea locuințe sociale

Vin imigranții! Statul român se obligă să le dea locuințe sociale

Statul va finanța studii privind integrarea imigranților în România

România se pregătește pentru preluarea imigranților din țările arabe, pe care îi va caza în locuințe sociale și le va oferi ajutoare financiare. Mai mult, autoritățile din teritoriu vor fi obligate să se ocupe de nevoile fiecărui imigrant, care va fi sprijinit să se integreze.

Statul va finanța studii privind integrarea imigranților în România

România are o nouă lege privind integrarea socială a străinilor care au dobândit protecție internațională sau un drept de ședere în țară. Actul normativ creează o protecție și o grijă față de imigranți, care vor avea, obligatoriu, locuințe de la stat și bani pentru un trai decent. Astfel, potrivit legislației, străinii care au dobândit protecție internațională în România au acces la locuințe sociale în condițiile stabilite de Legea locuinței nr.114/1996. Totodată, aceștia au acces la asistență medicală în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, în aceleași condiții stabilite de lege pentru cetățenii români. Autoritățile administrației publice locale au obligația de a sprijini accesul străinilor la asistență socială, medicală și la educație, în condițiile legii, prin funcționari anume desemnați și pregătiți în aceste domenii. Agențiile de ocupare a forței de muncă sunt obligate, la rândul lor, să întocmească un plan individual de mediere pentru fiecare imigrant și să-l înregistreze ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Odată înregistrați, imigranții vor beneficia de drepturi bănești cu titlu de primă de activare, primă de mobilitate sau primă de relocare, reglementate prin Legea 76/2002. Timp de un an, imigranții cărora nu li se alocă o lucuință socială vor primi de la statul român bani pentru închirierea unei locuințe.

Opinia publică, sensibilizată prin campanii

Imigranții care solicită includerea în programele de integrare vor beneficia de activități de consiliere și sprijin, de sesiuni de acomodare culturală, activități educative și recreaționale, de ajutor nerambursabil acordat în condițiile Legii 122/2006, precum și de un ajutor material. Perioada de implementare a programului de integrare este de 12 luni, dar ea poate fi prelungită, la cerere, cu încă 6 luni. În vederea integrării în sistemul de învățământ românesc, minorii care au dobândit protecție internațională în România beneficiază pe durata unui an școlar de un curs pregătitor de învățare a limbii române, intensiv și gratuit, frecventarea cursului putând continua și pe parcursului anului școlar următor, după caz. Și străinii adulți care au dobândit protecție internațională în România vor beneficia de cursuri pregătitoare de învățare a limbii române, intensive și gratuite, organizate de structurile specializate ale Ministerului Educației. Inspectoratul General pentru Imigrări va putea promova campanii de informare și sensibilizare a opiniei publice în problema imigranților.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
4.811 afisari

29 COMENTARII

  1. Sa vedeti violuri,tîlharii,furturi,japca de pe strada,poște,exact ce e și în Germania,Suedia,Norvegia,Grecia,Franța,Finlanda..

  2. Da ce nu va place sa fiti in rand cu tarile vestice Ce ati hamait ani in sir ca vreti o tara ca afara ca vreti ca in Olanda Ca va place AmsterdaMUL ca e permisa homaleala la vedere prin orice locuri chiar si in vitrineAcum nu va mai place Am auzit ca in Olanda nici lalelele nu mai infloresc ca s au degenerat si ele de atata sodomism si nu mai vor sa faca flori Am o cunostinta care a comandat bulbi de lalele de acolo si din 200 au rasarit doua ,si acelea foarte anemice

  3. baietii de la Inspectoratul General pentru Imigrari au tinut situatia sub control timp de 30 de ani.

    • Ma indoiesc. Am depsins mai mult de geopolitica si de fluxul imigrationist (lipsa, adica, doar cevasilea levantini si putini negri si chinezi).

  4. Am intrat intr-o uniune de RAHAT !,ati facut cadou averea tarii sa intrati intr-un lagar !,
    ati inchis fabrici la comanda UE ca sa le faceti loc pe piata romaneasca PRODUSELOR REBUTATE DIN UE ,STOCURILOR NEVANDABILE <PRODUSELOR CONTRAFACUTE,ATI LASAT ROMANII PE DRUMURI ,ATI PUSTIIT TARA ,IAR ACUM ADUCETI IN ROMANIA CE A ARUNCAT GERMANIA ,FRANTA,ITALIA ,OLANDA adica delicventi ,violatori ,pungasi ,teroristi .
    CAT DE IDIOTI PUTEM FI !!!.Acei care ne spun de 10 ani ca nu avem ce cauta in SCHENGEN ,au lasat varza orce reguli si au intrat in Europa milioane de emigranti fara documente fara un rost fara o meserie ,iar azi ne obliga sa cheltuim pentru intretinerea pentru integrarea lor !!.Romania are asistatii ei sociali pe care nu-i poate ajuta la nivel de trai decent si
    vreti sa vina zeci de mii de straini ??,vor fi zeci de mii de probleme !,avem clanurile romanesti ,avem traficantii nostri,avem bolnavii nostri si nu suntem instare sa tinem sub control aceste probleme ,ce vrem ?,haos este in Romania ,vrem dezastru ??,treziti-va bai nemernicilor ,unde vreti sa duceti aceasta tara ??.

  5. Sa le asigure locuinte sociale in Harghita si Covasna, in Olt si in Dolj. O sa se integreze foarte repede.

    • Ba la Sibiu și la Cluj la sass și la iubita lui soție-de alții-și la Boc( boc în limba turca=adevarata semnificație a lui Emil=Boc!),ba și la Timișoara unde clanurile țigănești sînt stapîni pe oraș că banatu-i fruncea!Și pe la Vaslui sa le dea moldovenii-sex surpriză,sau invers! Care-o fi mai tare! La Cluj și Constanța la festivalurile de drogangeală,vin imigranții cu haș haș,coke, ganja..

  6. Asa si trebuie sa se intample daca poporul Roman alege numai slugi fara coloana vertebrala la conducere ,ba chiar insista in aceasta traditie de a pune in fruntea statului golani.Atatia ignoranti si inconstienti, lasi si parsivi ca in aceasta tara nu cred sa mai fie pe undeva prin lume

    • Bă Quasimodo-nu-i alege nimeni-poporul român- pe ăștia! Ci Serviciile-STSu SRIu cu tasta enter! Vezi ce scrie Boanchis aici în Național.

  7. Votati IOHANIS,DANCILA,BARNA,SAU ORICARE DINTRE CE-I 14 PENALI SI VA FI LA FEL CA PANA ACUM 30 DE ANI,O ROMANIE CU ECONOMIE IN CADERE LIBERA,FARA DEMNITATE, FARA VIITOR,CONDUSA DE CLANURI INTERLOPE.

  8. Tot ce se intampla este foarte ok , pentru ca santem o tara de turnatori de parsivi si de lasi , stam in casa si ne uitam cum distrug totul cu concursul nostru , pentru ca daca noi nu ii lasam nu aveau cum sa faca tot ce au facut impostorii cu tara asta , asa ca sa tacem malc pentru ca ne meritam soarta …

  9. Eu nu dau musulmanilor decat o țeapă la bucile lor negre precum maritii nostri voievozi in frunte cu marele Vlad Țepes! Nu am sa transform lupta a 500 de ani a domnitorilor romani lupte stropite din plin de sange crestin varsat pe meleag roman, in 5 ragnete pe zi din minaret pagan!
    Uite le face Erdo loc in Nordul Siriei sa mearga acolo sa traiasca sa-si faca tara sa se roage pe presuri persane. Romanii cand erau atacati de spahii otomani nu emigrau in Palestina ca jidanii… Luptau acolo cel mult se ratregeau in cetati si paduri.

  10. Ce handicapați mintali din oculta vrea islamizarea Europei Crestine?
    Au mai vrut niste handicapati obscuri, musulmani in inima Europei la Kosovo…
    QUI PRODEST?
    ➕ EUROPA CHRISTIANA ➕
    Ordinul Cruciatilor!
    ELIMINAREA dușmanilor creștinătății și iertarea eternă a păcatelor pentru cei care vor lupta sub semnul crucii!

  11. La anii 300,cand Mantuitorul pregatea sa ridice Peatra Bisericii Sale,a aparut in visul imparatului de apus Constantin si i-a zis : In hoc signo vinces! Si nu i-a aratat ? ci i-a aratat ➕… Asa a fost ocupata Roma lui Maxentiu care credea in semizei betivi curvari incestuosi si criminali…
    Dumnezeu e cu noi!

  12. „Vin imigranții! „Statul” român se obligă să le dea locuințe sociale” =este infractiune…Conform Art 3 din Constitutie este Infractiune.Colonia interlopa Romania,furnizoare de forta de munca(sclavi/sclave) si materii prime este condusa de niste talhari cu sorturi si epoleti in frunte cu cel mai mare talhar din toate timpurile,Mugur Isarescu,principalul beneficiar al Loviturii de Stat din 89 ce are ca ultim target trasat aruncarea coloniei cu tot cu pulime,sau ce a mai ramas din ea,in zona euro=distrugerea totala a monedei nationale,calcarea in picioare a articolului 1 din Constitutie si implicit a intregii Legi Fundamentale=totul pentru tarfa sovieto europeana UE a Vaticanului.Donald Trump : O Natiune care nu are granite aia nu se poate numi natiune/La foc se raspunde cu foc
    https://www.youtube.com/watch?v=j8zgBL9BSkg

  13. De ce ne Deranjează imigranții? A-ți uitat cum Noi in anii 90 ne-au primit cu brațele deschise? Acum jumătate din populația țării e plecată la muncă în Europa.Asa că : Bun venit tuturor imigranților! Vă așteptăm cu brațele deschise! Rugăm președintele țării și guvernul României să construiască cât mai multe Centre culturale și Moschee.Noua religie în România va fii Islamul! Religia corectă.

  14. Nu va tot ambalati asa dragi oameni.imigranți nu știu ce statut social are România,cand vor fi puși în fața faptului împlinit pleacă singuri,ei nu vor social de 200-300 Lei vor traiul ca afara Case bine încălzite pe gratis bine înțeles, si un social de minim 1000euro ca sa poata sa isi cumpere Iphone, Alcool,Țigări, Droguri si pe urmă în România Sistemulu MEDICAL se plătește fie el de stat asta nu conteaza,În țări pre cum Germania la mătușa Merkel cum o numesc ei le place stau degeaba se bat între ei de prea multa odihnă,din cand in cand mai omoară câte un cetățean, ca asa este normal la ei spune Merkel la care tot ea le ia apărea ca au probleme psihice,Nu dragilor ei vin în Europa cu un scop,ca toate popoarele Europene sa aibe religia de Musulmani ca sa omoare tot ce prind.Si cu asta ma declar Rasista asa ceva nu poti sa accepti în societatea umană ca niste gunoaie de Arabi sa vina sa omoare oameni pe drum ca lor asa le dictează Allah.Pe lângă asta vreau sa va îndruma spre canalul YOUTUBE unde puteti gasi recenta crimă făcută de un nemernic imigrant, găsiți sub numele Crima de la STUTTGART, unde un om este scos din mașina si îi taie capul fara nici o reținere

  15. Ar trebui intrebati cine rezista sa mearga la paine la – 20grade Celsus. Apoi facutMarele Zid Romanesc care sa se vada de pe Luna care copiat dupa Marele Zid Chinezesc si Marele Zid American a lui Donald va bloca invazia pagana!

  16. Este nevoie doar… sa cautati pe google numele Kalergi 🙂 Planul asta cu imigrantii are zeci de ani.. doar ca abia acum este pus in aplicare.. asa ca stati linistiti 🙂 … ( kalergi (taticul uniunii europene) Paneuropa = UE,,

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger