AcasăNewsVin doua zile cu ploi in aversa, descarcari electrice, dar si vant

Vin doua zile cu ploi in aversa, descarcari electrice, dar si vant

Nici bine nu apucam sa ne bucuram de revenirea soarelui in peisaj, dupa cateva zile cu nori si ploi, ca vremea va redeveni instabila, iar umbrelele vor fi o data in plus accesorii foarte utile.

Vestile deloc bune despre vremea din urmatoarele zile au fost anuntate in urma cu scurta vreme de catre specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie care, prin intermediul unei informari, precizeaza ce zone vor fi afectate de acest nou episod de instabilitate atmosferica. Astfel, din cate se anunta din directia ANM, ploile vor aparea in peisaj incepand de joi la pranz si nu se vor lasa duse pana vineri catre seara, mai exact la ora 18.

Din cate spun specialistii, incepand de joi si pana la primele ore ale zilei de vineri, vremea va fi capricioasa in majoritatea regiunilor. Sunt asteptate ploi in aversa, uneori cu caracter torential, mai insemnate canditativ in special in zonele de deal si munte, unde pot cumula si 40-50 l/mp. Precipitatiile vor fi insotite de fulgere si, posibil, caderi de grindina.

Nici vineri nu dispar ploile, doar ca, spre deosebire de ziua precedenta, meteorologii se asteapta sa se restranga aria lor catre estul tarii. Mai mult, pe parcursul acestei zile este posibil sa apara precipitatii mixte, insa doar trecator, si doar in zona montana.

Vantul, in schimb, va fi prezent in tabloul zilei in majoritatea zonelor tarii, cu mentiunea ca daca in sud, est si centru rafalele pot atinge si 50 km/h, la munte vantul va sufla cu si mai multa putere, fiind posibil ca intensificarile sa depaseasca si limita a 90 km/h.

Ramane de vazut daca dupa acest interval mohorat, vremea va redeveni frumoasa, soarele prietenos si temperaturile placute specifice anotimpului in care ne aflam vor reveni in peisaj pentru mai mult de o zi, doua.

author avatar
Cristina Stefan
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger