AcasăNewsViktor Orban pune Europa la cale de la Tusnad

Viktor Orban pune Europa la cale de la Tusnad

Premierul Ungariei este o prezenta constanta la lobby-ul maghiar in Romania

Si in acest an, premierul maghiar va sustine o prelegere la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad, eveniment care va incepe astazi si se va desfasura pana sambata. Orban va fi secondat de presedintele Consiliului National Maghiar din Transilvania (CNMT), europarlamentarul Tőkés László.

Premierul Ungariei este o prezenta constanta la lobby ul maghiar in Romania

Potrivit directorului de programe Krisztina Sándor, presedintele executiv al CNMT, exista doua evenimente sigure in program, care nu vor lipsi nici anul acesta, masa rotunda de vineri, dedicata politicilor nationale, la care vor participa toti lideriipartidelor maghiare din afara granitelor Ungariei, respectivprelegerea de sambata dimineata a prim-ministrului ungar Viktor Orbán, dupa incheierea careia premierul va raspunde intrebarilor publicului, a spus directorul de programe.Aceasta a adaugat ca se va vorbi si despre alegerile europarlamentare de anul viitor, despre imigratie, despre viitorul Europei, despre viitorul maghiarilor. ”Din cauza sentintelor recente date de instantele din Romania – tinerii secui condamnati la inchisoare pentru acuzatia de terorism, renationalizarea padurilor Bánffy, respingerea retrocedarii Bibliotecii Batthyaneum – in program au fost incluse si dezbateri care se concentreaza asupra unor privari de drepturi indreptate impotriva maghiarilor”, potrivit site-ului hirado.hu. In cadrul dezbaterilor vor fi prezenti mai multi lideri Fidesz, precum si ai Partidului Popular Crestin Democrat (KDNP). Au fost invitati reprezentantii partidelor de opozitie din Ungaria, Politica poate fi si altfel (LMP), Partidul Socialist Maghiar (MSZP), in schimb, nu s-a reusit nici anul acesta extinderea dialogului spre partea romana. Dupa fostul sef de stat Traian Basescu, niciun lider politic roman “nu a avut curajul sa vina la Tusványos”, a declarat directorul de programe. In opinia lui Krisztinei Sándor, motivul este ca politicienii romani se tem de opinia nefavorabila a presei si de pierderea voturilor romanilor. ”Astfel, vor continua sa participe doar acei romani membri ai societatii civile, care au dat dovada si pana acum de deschidere fata de comunitatea maghiara”. Cu toate acestea, vor fi si invitati romani la universitatea de vara, alaturi de diversi politicieni, analisti si jurnalisti europeni, care au confirmat participarea lor, cum ar fi Radu Carp, Mihai Razvan Ungureanu, Ioan Stanomir”, a precizat organizatorii.

author avatar
Andrei Coman
301 afisari

2 COMENTARII

  1. Nimic de calitatea zilelor de maine. Oare cand vor da maghiarii un presedinte roman asa cum au dat sasii? Nimic de anvergura lui Iancu de Hunedoara suveran roman al regatului Ungaria in mijloc de sec 15,de un mare roman Gojdu din Budapesta ce a lasat fundatie pt romani cu burse ce a ajutat maghiari dar si genii precum Octavian Goga, Traian Vuia sauVictor Babes, sa aibe geniul ofiterilor romani ce a salvat Budapesta de 2 x de ocupatie, sa vad ceva zamislit de calitate. De sute de ani aceasi submediocritate specifica.

  2. ASTIA NU MAI AU LOC IN STEPA UNGUREASCA?INTRA CA ,,NEAMUL PROST,,IN CASA ALTUIA FARA A FI INVITAT.SA-SI MANANCE GULASUL LA EI ACASA CA AICI NU SUNT BINEVENITI .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger