AcasăNewsViktor Orban pune biciul pe băncile Occidentului!

Viktor Orban pune biciul pe băncile Occidentului!

Pandemia de coronavirus începe să-și cânte sfârșitul, sunt țări care deja îi dau cu tifla și repornesc motoarele economiei, producând zgomot de muncă și plusvaloare care asurzește vuvuzeaua panicată a establishmentului Big Pharma. Printre profitorii acestei crize se numără și Viktor Orban, poate singurul lider important din lume care și-a întărit cu adevărat statutul în plină isterie de Covid-19. Premierul maghiar nu doar conduce Ungaria cu mână forte, dar a instaurat o adevărată dictatură, profitând de majoritatea parlamentară și de spaima colectivă indusă populației de mass-media.

Mai întâi, Viktor Orban și-a tras puteri nelimitate. Acum, poate adopta orice decret dorește fără aprobarea Parlamentului de la Budapesta, iar acest drept îi este conferit prin lege pe perioadă nedeterminată! Ca să lupte mai bine împotriva pandemiei de coronavirus, Orban a fost uns rege de niște politicieni prea speriați de imaginea și verva liderului suprem. De acum înainte, primul-ministru maghiar poate guverna după bunul plac exclusiv prin decrete și ordonanțe, fără a mai da socoteală nimănui.

„It’s payback time!”, le-a spus Viktor Orban bancherilor occidentali care în anii trecuți au finanțat protestele de stradă împotriva sa. Deloc intimidat de firavele atacuri venite dinspre Bruxelles (șefa Comisiei Europene murmură ceva despre sancțiuni), premierul Ungariei a decretat: sistemul financiar va plăti o taxă unică! Cota de impozit va fi de 0,19%, aplicată însă la baza de impozitare din prezent, dar numai băncilor care depăşesc 50 de miliarde de forinţi (140,83 milioane euro) cifră de afaceri. Adică, aproape toate!

În total, Budapesta face rost de 55 de miliarde de forinţi (154,91 milioane de euro) la bugetul de stat. Ca o concesie, ministrul de Finanțe, Mihály Varga, anunță că băncile pot plăti noua taxă în trei rate egale. Datele scadente sunt 10 iunie, 10 septembrie și 10 decembrie.

Cum bancherii au dat fuga la Bruxelles, reclamând tratamentul dictatorului Viktor Orban, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a și intrat în alertă. C.E. avertizează Ungaria cu privire la posibile acțiuni dure luate împotriva sa dacă puterile executive ale premierului merg dincolo de granița combaterii pandemiei de coronavirus. „Uniunea Europeană este pregătită să acționeze dacă restricțiile depășesc ceea ce este permis”, a reacționat Ursula von der Leyen pentru ziarul german Bild am Sonntag.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.403 afisari

2 COMENTARII

  1. Hei! Budapesta! Do you copy? Cit m’ar costa sa mi’l datzi in … leasing pe Victor Orban? Vreo 2-3 ani numai! Hai ca am cistigat la ruleta si un stiu cum sa scap de bani!!!!

    • Ia-l gratis pe Putin, ca vine la pachet cu obligativitatea invatarii limbii ruse. Gavarit, tavarisci? Ce sa faca unguru’ Bulan, pardon Orban la noi, bre??? Sa-i tina de urat la bautura tizului din Primaverii? Bucuresti nu e Budapesta, cum a suparat statul paralel cum a trecut un vapor peste el, pe zebra… Ungurii nu au cojones de aia taie si spanzura papa Viktorash la ei, in Romania l-ar coase de asfalt Mafia in 5 minute de la sosire…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger