AcasăNewsViktor Orban intinde mana Romaniei: sa cucerim Bruxellesul!

Viktor Orban intinde mana Romaniei: sa cucerim Bruxellesul!

Numai cine-i orbit de propaganda neomarxista nu vede razboiul ce se da in prezent pe „Batranul continent”. Europa este divizata intre propriile orgolii si interese, lupte interne pe mize uriase, dar in acelasi timp este lasata prada dusmanilor, sfasiata de hoardele migratoare care, ca la un semnal, au fost asmutite sa-i sfasie trupul. Ca ne place sau nu, am ajuns si noi parte a acestei batalii, doar ca nu stim in cine sa tragem. Si, ca prostii, ne consumam munitia impuscandu-ne intre noi. Pe de o parte, avem un guvern satul de dublul standard aplicat de politica Bruxellesului, dar in acelasi timp poporul a votat si un presedinte mormoloc, marioneta in bratele adeptilor globalizarii; un presedinte care, din lipsa de patriotism, nationalism si fara cel mai mic sentiment de romanism in el, nu ezita sa scuipe pe obrazul propriei tari, chiar in fata vulturilor strainatatii.

La invitatia organizatiei UDMR, premierul Ungariei efectueaza o vizita in Romania. Daca in anii trecuti prezenta lui Viktor Orban starnea indignare, iar discursurile cu tenta iredentista nu lipseau, acum primul-ministru maghiar pare a fi cel care stapaneste mai bine arta diplomatiei. Orban a vorbit la Cluj nu despre Ardeal, nu a atins problema minoritatii maghiare de la noi, s-a ferit sa aprinde spiritele, ci a avut un singur mesaj: hai sa dam mana cu mana si sa cucerim Bruxelessul impreuna! Aflat in razboi direct cu Manfred Webber, candidatul PPE la presedintia Comisiei Europene, Viktor Orban a anuntat deja ca partidul sau, Fidesz, ii retrage sprijinul lui Webber si a pornit intr-o campanie de formare a unei aliante impotriva politicii duplicitare a Occidentului.

„Meritati in Schengen”

Din capul locului, primul-ministru maghiar a laudat Bucurestiul pentru eforturile depuse in incercarea de aderare la spatiul Schengen, afirmand ca Romania merita sa fie primita in aceasta comunitate. „Profit de aceasta oportunitate pentru a multumi Romaniei. In anii care au trecut, Romania a aparat in mod considerabil granitele Uniunii Europene, astfel ca atat din Est, cat si din Sud am putut sa contam intotdeauna pe Romania. Atunci cand Romania isi apara propriile hotare, ea apara si Ungaria! Modul in care in ultimii patru ani s-a realizat apararea frontierelor Romaniei este un argument puternic pentru ca Romania sa faca parte din spatiul Schengen. Da, acesta este un fapt real – Romania a dovedit, intr-o perioada dificila, ca este gata si este capabila sa apere granitele externe ale Schengen si pentru mine este clar ca merita sa devina membra a Schengen. Inca o data, in numele Ungariei, ii multumesc Romaniei pentru ceea ce a facut!”.

Oricat ne-am asteptat la o reactie pozitiva si din partea administratiei prezidentiale, ea nu a sosit. Din contra, seful statului, mandru ca un paun solitar, ne-a dat de inteles ca aderarea la spatiul Schengen este un obiectiv minor, ceva nedemn de rangul unui presedinte. „Oricum, eu pun problema asta constant, dar, ca sa vorbim tehnic, nu in formatul Consiliului European se discuta despre Schengen, ci in formatul ministrilor de Interne”. Adica, el nu se coboara la nivelul lui Carmen Dan, pe bune acum!

Nu se coboara el, dar a facut-o premierul maghiar Viktor Orban, care saptamana viitoare pleaca la Washington, fiind invitatul lui Donald Trump la un dineu la Casa Alba. La intoarcere, poate-l ia cu el si pe George Maior si il catapulteaza fix deasupra Cotrocenilor.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.376 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai bozgore, dupa cum spunea un internaut: bate ma mingea la alta masa . S- a dus vremea cand pe banii lui Soros, a carui mana o musti amu, puneai stop pe piept si ungurii aplaudau. Ieri ai fost un Basescu, cu care te intelegeai foarte bine , la Sibiu. Nu te – a bagat nimeni in seama . Ba mai mult , IIntelegerile rusilor cu binomul franco- german se fac peste capul tau. Iar partidul tau va fi data afara din marea familie europeana. Daca nu ajungi la parnaie e o realizare. Trebuia sa te duci la la mitingul comunistilor de la Iasi, dar militianul de Dragnea nu te vrea. Bai bozgore o sa iei tu Transilvania cand o zbura porcul. Pai daca erai in carti , summitul avea loc la Budapesta. Asa ca vremea ta s- a dus. Ce vremuri ai trait cand porcul de Basescu a chinuit pe romani 10 ani. Da, Petrov , agentul KGB, Basescu a chinuit pe romani 10 ani .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger