AcasăNewsViktor Orban, chemat de URGENŢĂ în România. Premierul maghiar, tras la răspundere!

Viktor Orban, chemat de URGENŢĂ în România. Premierul maghiar, tras la răspundere!

viktor orbanViktor Orban, chemat de URGENŢĂ în România. Premierul maghiar, tras la răspundere!

Csaba Asztalos, șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a afirmat că citarea premierului ungar Viktor Orban, după declarațiile rasiste ale acestuia făcute în România, este în fază de procedură, dar analizarea cazului nu va dura mult.

„Este obligația legală a CNCD să asigure dreptul la apărare a părților”, a spus Asztalos.

Speţa, judecată în regim de urgenţă

Asztalos a explicat faptul că speța este ”de maximum interes”, drept pentru care procedura va fi mai scurtă și soluționată cu celeritate.

Ca în orice dosar, se face o procedură de citare, se transmite părților o adresă în care se stabilește un termen în care se pot prezenta sau pot depune un punct de vedere, adică obligația legală a CNCD să asigure dreptul la apărare a părților. Citarea s-a făcut prin Ambasada Ungariei la București”, a declarat președintele CNCD.

Deputatul PNL Alexandru Muraru susţine că „imunitatea diplomatică a d-lui Viktor Orban nu se referă la declarații, ci la fapte care sunt circumscrise codului penal, iar imunitatea diplomatică se activează în cazul unei acțiuni oficiale, nu a unei vizite private, cum a fost cea de la Băile Tușnad”.

author avatar
Andrei Ștefan