AcasăNewsViktor Ianukovici se intoarce la Kiev pe tancurile rusesti

Viktor Ianukovici se intoarce la Kiev pe tancurile rusesti

Ianukovici crede ca armata rusa il va „implementa” la Kiev

Presedintele fugit la Moscova al Crimeii, Viktor Ianukovici, s-a declarat marti inca legitim si a dat asigurari ca se va intoarce la kiev.

Ianukovici crede ca armata rusa il va „implementa” la Kiev

Ianukovici se pare ca este „defazat”. Sau stie el „ceva”. In timp ce el vorbea de reintoarcerea la Kiev, ca presedinte al intregii Ucraine, Parlamentul din Simferopol  declara independenta Crimeii.

„Unitatea” Ucrainei, cu „armata sovietica”

Intr-o conferinta sustinuta la Rostov-pe-Don, in Rusia, Ianukovici a declarat ca este „presedintele legitim al Ucrainei”, iar in aceasta calitate se va intoarce „curand” la Kiev. Aceste declaratii veneau in timp ce deputatii din Parlamentul prorus al Crimeii au adoptat marti o declaratie de independenta fata de Ucraina, o etapa prealabila referendumului, ce urmeaza a avea loc duminica, si care sa permita alipirea acestei regiuni la Rusia. Ianukovici „a atins” subiectul in treacat, sustinand ca Crimeea „se detaseaza de Ucraina din cauza politicii neofascistilor ajunsi la putere la Kiev”. Insa, a tinut el sa precizeze, „Ucraina isi va regasi unitatea”. Toate acestea n-au decat o singura interpretare: Ianukovici crede ca se va intoarce la Kiev pe tancurile rusesti si ca armata rusa va stationa multi ani in Ucraina, ca sa-i asigure „protectie”. Dupa obiceiul armatei sovietice!

Rusia si-a intarit pozitiile in Crimeea

Armata rusa si-a intarit pozitiile din Crimeea, mutand bateriile antirachete mobile de la o baza din Novorossisk la Sevastopol. Acestea pot fi oricand desfasurate pe coasta, in cazul in care NATO va incerca si altceva decat zboruri de antrenament. Care si alea au fost amanate din cauza vremii nefavorabile la Marea Neagra. Bateriile sunt de tip K-300P (nume de cod NATO: SSC-5), cele mai avansate in domeniu la ora actuala, capabile sa respinga atacuri de pe mare, de pe uscat, inclusiv atacurile cibernetice.

author avatar
Adina Mutar
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger