AcasăNewsVijeliile au făcut ravagii în ţară. Zeci de locuinţe au fost inundate

Vijeliile au făcut ravagii în ţară. Zeci de locuinţe au fost inundate

Zeci de locuinţe, curţi şi străzi din zece judeţe din ţară au fost afectate de ploile torenţiale căzute în ultimele 24 de ore, se arată într-un bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Un bărbat a fost lovit de trăsnet în judeţul Iaşi.

Sursa foto Twitter

Potrivit reprezentaţilor IGSU, ploile şi vijeliile din ultimele 24 de ore au făcut ravagii în judeţele: Arad, Bihor, Constanţa, Galaţi, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Prahova şi Suceava.

Pompierii au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei din 17 locuinţe, 110 curţi şi beciuri, dar şi de pe 6 străzi. Salvatorii au asigurat înlăturarea a cinci copaci căzuţi pe carosabil şi autoturisme şi a acoperişului unei şcoli din judeţul Constanţa, desprins din cauza vântului puternic.

„În localitatea Tomeşti din judeţul Iaşi, un bărbat de 63 ani a fost lovit de trăsnet. La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă, care a reuşit resuscitarea, stabilizarea şi transportarea victimei la spital”, se mai arată în bilanţul IGSU.

Duminică dimineaţa nu erau în desfăşurare misiuni operative, însă în mai multe localităţi afectate de inundaţiile din această perioadă se desfăşoară evaluări ale pagubelor produse.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger