AcasăNewsViitorul stapan ProTv are probleme cu legea

Viitorul stapan ProTv are probleme cu legea

Magnatul companiei CEFC China Energy, grup care a semnat un acord pentru preluarea Central European Media Enterprises (CME), proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner, este investigat pentru presupuse infractiuni economice.

Presedintele companiei CEFC China Energy, grup care a semnat un acord pentru preluarea Central European Media Enterprises (CME), proprietarul Pro TV, de la gigantul media american Time Warner, este investigat pentru presupuse infractiuni economice.

Magnatul companiei CEFC China Energy grup care a semnat un acord pentru preluarea Central European Media Enterprises CME proprietarul Pro TV de la gigantul media american Time Warner este investigat pentru presupuse infractiuni economice

Autoritatile l-au retinut pe Ye Jianming inainte de sarbatoarea Anului nou chinezesc (16 februarie), dupa ce actiunile companiilor care fac parte din CEFC au inregistrat scaderi puternice la bursele din Hong Kong, Singapore si Shenzhen iar tranzactionarea unor obligatiuni a fost suspendata la Bursa de la Shanghai. “Cel mai mare mister din jurul expansiunii rapide a CEFC in ultimii este de unde vin banii. Nimeni nu poate raspunde la aceste intrebari. Cred ca acum a venit timpul sa obtinem unele clarificari”, a precizat Laban Yu, analist la Jefferies Group LLC. La doar 40 de ani, Jianming a devenit un fel de “baiat destept” al Chinei, veritabil magnat care conduce un imperiu de 42 de miliarde de dolari, bazat pe comert si concesiuni petroliere. Desi CEFC este o companie cu profil financiar,  produce petrol in Africa   si Abu Dhabi, detine sute de benzinarii in Europa si vrea sa cumpere o banca  in Cehia si Slovacia, in plus, a anuntat ca va prelua o participatie de la cel mai mare producator de petrol din Rusia, Rosneft. Grupul chinez, care a intrat in Romania cu afaceri de jocuri de noroc si farmacii, a semnat la sfartitul anului 2016 un acord pentru preluarea pachetului majoritar la KMG International, fostul Rompetrol. In ceea ce priveste oferta de cumparare a pachetului majoritar al proprietarului ProTV( s-a speculat suma de 1,7 miliarde de dolari), CEFC s-a aliat cu compania ceha Penta Investments.

author avatar
Bogdan Borcea
6.152 afisari

2 COMENTARII

  1. Acum jidanii pro?vor da filme doar cu Cichicen cel mult ghifiltanfish
    … Cum o sa mai pupe in chur cosmopulitismil occidental sau globalizarea. ACELASI trust atata de romanesc si national ca a evitat sa pună treiculorui rosgalb azur a pus rosu verde si albastru…sa vie chineji sa va mai dea cu Ariel pe minte!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger