Cauta

Viitorul locotenentului Gheorghe Alexandru, decis la Campia Turzii! VIDEO

Situatia locotenentul Gheorghe Alexandru, care a protestat, luni, in Piata Universitatii, va fi analizata la nivelul unitatii sale militare, urmand ca o decizie sa fie luata de comandantul unitatii, a declarat, marti contraamiralul de flotila Tiberiu Fratila.

Seful Directiei Informare si Relatii Publice a MApN a mai spus ca „prin participarea in uniforma militara si prin declaratiile facute la mitingul de protest ce s-a desfasurat, in seara zilei de 23 ianuarie, in Piata Universitatii, locotenentul Gheorghe Alexandru, incadrat la Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii, a incalcat prevederile articolului 29 litera g) din Legea 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare si alte prevederi ale regulamentelor militare”.

„La nivelul unitatii militare in care este incadrat, se va analiza situatia participarii ofiterului la mitingul din Piata Universitatii si vor fi dispuse masurile legale corespunzatoare, potrivit legii statutului cadrelor militare si regulamentelor militare. Aceasta analiza se efectueaza, conform reglementarilor legale, de catre consiliul de onoare al ofiterilor, respectiv de consiliul de judecata, in baza unor proceduri clare, care prevad termene si principii ce trebuie respectate. In functie de rezultatele analizei care se va efectua in zilele urmatoare la nivelul unitatii, comandantul unitatii va lua o decizie si va propune masurile legale in consecinta”, a spus contraamiralul Fratila.

[youtube]gXo5UAuL1J4[/youtube]

El a mai precizat ca „armata este o institutie cu reguli si norme foarte clare, cu regulamente militare care trebuie respectate de toti militarii, iar incadrarea in serviciul militar a oricarei persoane impune respectarea cu strictete de catre aceasta a legilor, a regulamentelor militare si a normelor de disciplina specifice Armatei Romane”.

„De altfel, in orice armata moderna, in orice armata din lume, exista astfel de reguli si norme care trebuie respectate, disciplina militara constand in respectarea de catre militari a normelor de ordine si comportament obligatorii pentru mentinerea starii functionale, indeplinirea misiunilor specifice si buna desfasurare a activitatilor”, a mai spus contraamiralul.

[youtube]NsyYXZqeHDc[/youtube]

In uniforma militara la protestele de Universitate

Un militar in uniforma si-a facut aparitia, luni seara, in Piata Universitatii, cu declaratii de sustinere la adresa protestatarilor, afirmand ca „s-a saturat de batjocura din aceasta tara”. El le-a reamintit protestatarilor din piata ca 24 Ianuarie este Ziua Unirii, i-a indemnat sa nu aiba incredere in clasa politica si sa continue manifestatiile, precizand ca nu a venit sa scandeze impotriva presedintelui Traian Basescu, pentru ca acesta este comandantul suprem, insa „deasupra lui este poporul”.

Militarul s-a recomandat Alexandru Gheorghe, locotenent, in varsta de 27 de ani, incadrat la Flotila 71 Aeriana Campia Turzii.

„Stiu exact la ce ma expun venind aici, veti vedea si dumneavoastra maine”, a spus militarul, referindu-se la faptul ca va fi pedepsit pentru incalcarea regulamentului militar, care interzice participarea cadrelor militare la mitinguri si manifestatii si parasirea neautorizata a garnizoanei. El a precizat ca avea voie de la superiori sa mearga doar pana la Sibiu, insa a decis sa ia trenul pana la Bucuresti, asumandu-si toate consecintele, si ca nu a mai comunicat cu superiorii sai, ba chiar si-a dezactivat telefoanele si le-a scos bateria, de teama de a nu fi ascultat. El a afirmat ca exprima solidaritatea Armatei cu protestatarii si ca vorbeste in numele unui grup de colegi, carora le-a si incredintat „un document de 12 pagini pe un stick” in cazul in care el va fi arestat.

Locotenentul a declarat, intr-un interviu la un post de televiziune, ca a fost inspirat sa vina la protest de „gestul pe care l-a facut Raed Arafat„, care a fost catalizatorul actiunii lui, si de faptul ca Armata este institutia in care populatia are cea mai mare incredere. Mai multe persoane care au participat, marti, in Piata Alexandru Ioan Cuza din Craiova, la manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane au scandat numele militarului Alexandru Gheorghe, care a participat, luni, la protestele din Piata Universitatii.

 

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version