AcasăNewsViitorul locotenentului Gheorghe Alexandru, decis la Campia Turzii! VIDEO

Viitorul locotenentului Gheorghe Alexandru, decis la Campia Turzii! VIDEO

Situatia locotenentul Gheorghe Alexandru, care a protestat, luni, in Piata Universitatii, va fi analizata la nivelul unitatii sale militare, urmand ca o decizie sa fie luata de comandantul unitatii, a declarat, marti contraamiralul de flotila Tiberiu Fratila.

Seful Directiei Informare si Relatii Publice a MApN a mai spus ca „prin participarea in uniforma militara si prin declaratiile facute la mitingul de protest ce s-a desfasurat, in seara zilei de 23 ianuarie, in Piata Universitatii, locotenentul Gheorghe Alexandru, incadrat la Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii, a incalcat prevederile articolului 29 litera g) din Legea 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare si alte prevederi ale regulamentelor militare”.

„La nivelul unitatii militare in care este incadrat, se va analiza situatia participarii ofiterului la mitingul din Piata Universitatii si vor fi dispuse masurile legale corespunzatoare, potrivit legii statutului cadrelor militare si regulamentelor militare. Aceasta analiza se efectueaza, conform reglementarilor legale, de catre consiliul de onoare al ofiterilor, respectiv de consiliul de judecata, in baza unor proceduri clare, care prevad termene si principii ce trebuie respectate. In functie de rezultatele analizei care se va efectua in zilele urmatoare la nivelul unitatii, comandantul unitatii va lua o decizie si va propune masurile legale in consecinta”, a spus contraamiralul Fratila.

[youtube]gXo5UAuL1J4[/youtube]

El a mai precizat ca „armata este o institutie cu reguli si norme foarte clare, cu regulamente militare care trebuie respectate de toti militarii, iar incadrarea in serviciul militar a oricarei persoane impune respectarea cu strictete de catre aceasta a legilor, a regulamentelor militare si a normelor de disciplina specifice Armatei Romane”.

„De altfel, in orice armata moderna, in orice armata din lume, exista astfel de reguli si norme care trebuie respectate, disciplina militara constand in respectarea de catre militari a normelor de ordine si comportament obligatorii pentru mentinerea starii functionale, indeplinirea misiunilor specifice si buna desfasurare a activitatilor”, a mai spus contraamiralul.

[youtube]NsyYXZqeHDc[/youtube]

In uniforma militara la protestele de Universitate

Un militar in uniforma si-a facut aparitia, luni seara, in Piata Universitatii, cu declaratii de sustinere la adresa protestatarilor, afirmand ca „s-a saturat de batjocura din aceasta tara”. El le-a reamintit protestatarilor din piata ca 24 Ianuarie este Ziua Unirii, i-a indemnat sa nu aiba incredere in clasa politica si sa continue manifestatiile, precizand ca nu a venit sa scandeze impotriva presedintelui Traian Basescu, pentru ca acesta este comandantul suprem, insa „deasupra lui este poporul”.

Militarul s-a recomandat Alexandru Gheorghe, locotenent, in varsta de 27 de ani, incadrat la Flotila 71 Aeriana Campia Turzii.

„Stiu exact la ce ma expun venind aici, veti vedea si dumneavoastra maine”, a spus militarul, referindu-se la faptul ca va fi pedepsit pentru incalcarea regulamentului militar, care interzice participarea cadrelor militare la mitinguri si manifestatii si parasirea neautorizata a garnizoanei. El a precizat ca avea voie de la superiori sa mearga doar pana la Sibiu, insa a decis sa ia trenul pana la Bucuresti, asumandu-si toate consecintele, si ca nu a mai comunicat cu superiorii sai, ba chiar si-a dezactivat telefoanele si le-a scos bateria, de teama de a nu fi ascultat. El a afirmat ca exprima solidaritatea Armatei cu protestatarii si ca vorbeste in numele unui grup de colegi, carora le-a si incredintat „un document de 12 pagini pe un stick” in cazul in care el va fi arestat.

Locotenentul a declarat, intr-un interviu la un post de televiziune, ca a fost inspirat sa vina la protest de „gestul pe care l-a facut Raed Arafat„, care a fost catalizatorul actiunii lui, si de faptul ca Armata este institutia in care populatia are cea mai mare incredere. Mai multe persoane care au participat, marti, in Piata Alexandru Ioan Cuza din Craiova, la manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane au scandat numele militarului Alexandru Gheorghe, care a participat, luni, la protestele din Piata Universitatii.

 

author avatar
Ciprian Purice
3.918 afisari

21 COMENTARII

  1. Locotenent Gheorghe Alexandru, UN EROU ! Dumnezeu sa te ajute si Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta sa-ti fie purtator de biruinta.

  2. Domnule locotenent Alexandru Gheorghe,doresc numaidecat sa/mi primiti mesajul.
    Esti un adevarat OM,sa nu/ti fie frica cu nici un chip pentru ca ai vorbit in numele intregului popor. Murim de foame!!!!! Poporul este dator sa te salveze si daca n/o va face, este un popor las, nedrept si fara Dumnezeu. Eroii trebuie ocrotiti.Daca ai fost Unul pentru toti, acum trebuie sa fim toti pentru unul.
    Cine se va atinge de dumneata , se va atinge de Dumnezeu pentru ca Dzeu aude strigatele celor asupriti.
    Tot respectul meu nemarginit.Dumnezeu sa va ajute. Ati facut ceea ce este bine. ESTI OM Vorba lui Socrate.Simti pentru ca/l ai pe dzeu in tine.Gestul dumneavoastra inseamna iubire si iubirea inseamna Dzeu.Ador curajul dumneavoastra.

  3. Mai lasati-ne in pace bai dinozaurilor cu regulamentele voastre de pe timpul lui Burebista.Omul a iesit in strada ca tot romanul de bun simt si voi vreti sa-i luati gitul.Rusine !

  4. stdoleaima si respect merita acest tanar erou.maine daca ar iesi si din partea jandarmeriiei romane astfel de oamenii acest guvern va ceda si va intelege doleantele acestui popor care de mai bine de 22 de anii sufera chiar daca pana acum a tacut.BRAVO DOMNULE LOCOTENENT ALEXANDRU GHEORGHE.

  5. Apreciez gestul suprem al ,,eroului lt. Gheorghe Alexandru,, care a dat dovada de curaj , demnitate, trecand peste regulamentele militare , asumandu-si responsabilitatea , in numele si pentru poporul care protesteaza in aceste zile.

    CINSTE PARINTILOR CARE TE-AU CRESCUT
    ,,,DUMNEZEU SA TE APERE SI SA-TI DEA TARIE SA TRECI USOR PESTE CE V-A URMA,,,,

  6. Vâ felicit pentru actul de curaj si patriotism de care ati dat dovadâ. Stiu si cunosc ce înseamnâ sâ lupti cu ” sistemul” scelerat a celor care invocâ legi pe care le-au votat si pe care nici mâcar nu le cunosc. Am luptat cu sistemul si la 24 de ani am pârâsit ” raiul” lui Ceausescu, stabilindu-mâ în Franta. Stiu ce înseamnâ sâ fii tratat de ” trâdâtor” si catalogat de asocial sau antisocial. Este de notorietate internationalâ câ Bâsescu se înconjoarâ numai de personaje lipsite de culturâ SI care se bat în piept cu multe diplome care le-au obtinut prin ” clic” ( calculator ),sau pile si a câror valoare este practic nulâ. Astfel, este marele prof. BOC de drept constitutional a câror cunostinte sînt aparoximative. Cîte legi si decrete au fost declarate anticonstitutionale ? Câte ar mai fi fost declarate anticonstitutionale dacâ nu ar fi fost pupi-n-curistii care sînt la putere si câpuseazâ institutiile statului ?
    Astfel în drept international notiunea de popor reprezintâ chintesenta democratiei. Ati depus jurâmînt pentru si-n numele poporului care este suveran. Suveranitatea poporului se exprimâ de mai bine de 10 zile pe strâzi si-n pietele publice. Cadrele militare au câlcat jurâmîntul în 1989 ? Nu!!
    Jurâmîntul a fost câlcat cu premeditare si organizare de Presedintele statului, care se vrea „de drept”, si de toatâ camarila care-l înconjoarâ. Sâ nu uite aceste triste personaje câ si ei au depus un jurâmînt pe care l-au câlcat în picioare si câ sînt pasibili de pedepse mult mai grele faptele lor fiind de-o extremâ gravitate. Orice putere , ori care ar fi în state bananiere precum România înceracâ imediat sâ facâ apel la legi pe care ei le-au câlcat cu bunâ stiintâ. Cei care îi sustin sau care tac se fac vinovati de complicitate pentru primii si vinovati prin omisiune pentru a doau categorie. Dar asta se întîmplâ într-un stat ” de drept” , civilizat si responsabil.
    La Paris se discutâ din ce în ce mai mult pentru a cere legal judecarea Presedintilor care-si încalcâ jurâmîntul. Exemplul Chirac, condamnat pentru coruptie, ar fi trebuit sâ dea de gîndit multor conducâtori ai republicilor proaspât scâpate din regimuri care se considerau ca legale.

    vâ dores numai bine si vâ asigurâm câ o parte din juristii francezi gîndesc deja la cazuri similare care din pâcate se repetâ…

    Petre Maz. Prof. Univ. Paris Franta

  7. Basescu-24 ian
    sa fii iresponasabil si nesimtit sa nu omagiezi UNIREA SI PE CUZA, una din CELE MAI FRUMOASE PAGINI din istoria rominilor! serbeaza tradarea si recompenseaz-o cum faci de 7 ani, cu cristian diaconescu , amanta acestuia si UNPR. da-i si lui micky spaga un minister ca doar are condamnare, pt.9 arme, 1 an cu suspendare

    alexandru gheorghe, cedez locul, voturile, increderea in aparatorul patriei, idealurile din dec. 89, speranta ca tara nu piere pe mina arogantei, mafiei, paranoii de 22 de ani.de aceea n-am avut loc in rindurile clasei politice si m-au aruncat ca pe masea stricata incomodind prin sinceritate, demnitate, competenta, principii, spirit de echipa si de sacrificiu, interes national, unitate si solidaritate nationala. nu eu am spus acestea, ci cel mai cerebral parlamentar acum 15-16 ani. au trecut 16 ani,. c=-un ochi am plins, cu altul rid.imi cer scuze poporului romin si electoaratului ca n-am putut rezista intre gasti, cumetrii de cartier, de capitalism salbatec si bolnav *editat* mini, numai uniti vom invinge!alegeti raul cel mai mic!jos, jos, jos diversiunea, tradatorii, nemernicii, tycalosii, prostytutia, ipocriziia, coruptia, antyromânismul!

  8. Dumnezeu sa fie cu tine tinere cred ca numai el te-a indrumat sa nu iti pierzi speranta in el !SUSTIN POZITIA TA ,ai exprimat in cuvinte simple durerea oamenilor simpli din aceasta tara
    inca odata Dumnezeu sa te aiba in paza

  9. gunoaiele ce conduc Ministerul Apararii Nationale vor fi pedepsite daca vor indraznii sa-i faca rau.

  10. Bravo tinere locotenent. Viitorul ţării nu trebuie vândut la bursa de valori umane. Cât cinism pe aceşti îmbuibaţi ai puterii. Pentru a se menţine la putere sunt în stare să ucidă viitorul tinerilor. Apreciez curajul dvs şi mulţi îţi vor fi alături. Locul dvs va fi cu siguranţă la conducerea armatei române. Dl Oprea ar trebui să îşi dea demisia pentru că a trădat instituţia de bază în care poporul mai are încredere.Se apropie timpul abdicării de la putere. Au distrus armata, ţara şi înfometat poporul.A sunat goarna pentru lupta cea mare. VICTORIE

  11. Cinste tie si parintilor tai pentru felul in care te-au crescut.In cazul in care esti trecut in rezerva te rog sa te gandesti la un mod de a ajunge candva ministrul armatei

  12. ROMANI DACA ATI IESIT IN STRADA PT RAED ARAFAT VA ROG SA IL APARAM SI PE ACEST EROU. ACEST OM NU ARE VOI SA PATEASCA NIMIC

  13. Baiatul asta e fara minte; armata are regulile ei; trebuia sa protesteze in haine civile nu in haina statului; e slab rau de minte; nu va face purici multi in armata fiindca acolo disciplina e pe primul loc, iar politica nu e pe nici un loc; cei care vor sa faca politica in armata sa-si schimbe meseria.

  14. bravo tie ostas adevarat ,viitorul va apartine voua tinerilor ne dorim cit mai multi curajosi ca tine .felicitari.

  15. bravo dl locotenent dar vreau sa spun ca nici un om din tara aceasta nu o va scoate din starea an care este dicat DUMNEZEU .vA rog cititi an cuvantul lui DUMNEZEU 2 CRONICI 7,14.

  16. Felicitari d-le locotenent.Ai dat dovada de mare curaj cum putini oameni din aceasta tara au.
    Suntem un popor de lasi de aceea o ducem atat de greu.S-a speculat aceasta lasitate de catre cei ce sunt la putere de-a lungul celor 22 de ani si pe acest temei au putut jefui cu cea mai mare nerusinare toata avutia nationala a tarii.Am ramas un popor atat de sarac incat ne este teama sa mai ridicam capul sus,ne-am pierdut demnitatea de români,nu mai avem sentimente nationale si nici de solidaritate.Societatea noastra este bolnava fiind intoxicata in permanenta de cei de la putere cu minciuni dintre cele mai odioase.Suntem amenintati tot timpul ca tara este de mana a doua ca sa ne sperie in timp ce ei isi umfla buzunarele pentru inca multe generatii din familiile lor.
    Propun dragi romani sa ne ravratim cu totii impotriva acestor sacali si sa schimbam din temelii cursul acestei tari .Se poate pentru ca exista potential in România si uman de inalta valoare etica morala si bine pregatita precum si potential material cat a mai ramas.Pedeapsa care trebuie aplicata tuturor celor care cu rea credinta au condus aceasta tara spre dezastru ar trebui sa fie in opinia mea urmatoarea:
    Sa le fie confiscate toate averile toti banii ,sa fie judecati de popor deportati intr-un sat din România unde sa fie singuri cu o renta lunara de 600 lei cu care sa fie obligati sa traiasca cu toate cheltuielile aferente asa cum au trait cei multi pe care cu multa intelepciune i-au condus.Aceasta trebie sa fie pedeapsa odiosilor care cu atata tupeu ies la televiziune si spun ca au salvat tara de la dezastru.Cine poate trai cu asemenea salariu?
    Cheltuielile sunt mult mai mari orice dobitoc stie asta .In orice tara din lume cel mai nenorocit salar este de 1000 euro JOS CLICA POLITICA DE 22 ANI !
    Sa ne gandim la copii nostri si sa luptam pentru ei!

  17. Mare atentie! Poporul este impartit in doua mari categorii.Cei foarte bogati care au furat in asa zisa democratie si fura in continuare prin diferite mijloace necinstite si sunt cei saraci si foarte saraci care au devenit scavii celor bogati si muncesc pentru profiturile acestora pe lefuri de mizerie.Aceasta este explicatia ca ies in strada atat de putini oameni Unora le este teama chiar si pentru acea leafa de mizerie sa nu si-o piarda si pe aceea.Este nevoie de mult curaj tarie de caracter si „unire in cuget si simtiri ” cum spune cantecul ca sa putem reusi sa starpim ciuma care s-a abatut asupra tarii noastre.Dumnezeu sa ne ajute ca biserica nu face nimic pentru popor dimpotriva este aservita puterii pentru privilegiile lor.

  18. toata stima pentru domnul locotenent rusine celor care au de gand sa-l pedepseasca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger